Blog Archives

En annerledes ferie

For oss har denne ferien vært annerledes enn den pleier å være. Vanligvis er vinterferien en uke hvor vi reiser vekk fra hverdagen; enten på hytta med ski og akebrett og lange vidder, eller til Danmark hvor våren har begynt å vise sine tidlige tegn. En og annen gang har vi satt oss på et fly for å utforske verden.

Året vinterferie begynte egentlig som den pleier; bilen pakket til randen av vinteraktivitetsutstyr og kurs mot fjellet. Men denne gangen skulle vi ned etter bare noen dager, for pappaen måtte jobbe. Isj. Det er ulempen med å ha lærermamma (og i følge Store M og Lille E er det MANGE andre ulemper også, tilknyttet lekser…) og ikke lærerpappa.

Mandag kveld kjørte vi nedover etter noen fine dager med lange skiturer, sjokolade og late kvelder. Så hva skulle gjengen gjøre de neste dagene? Mulighetene var mange, men også litt begrenset i og med at pappa måtte på jobb. Vi bestemte oss for å teste en ordentlig hjemmevinterferie, og takket være snøfall og flott sol ble det en god løsning. Vi har fått akt i bakken med gode venner, vi har vært på museum, og spilldag på biblioteket, og ikke minst; prøvd slalomskia i alpinbakken i går med gode venner, etterefulgt av en sløv middag med de samme vennene.

I dag ruller vi ut den siste dagen av denne ferien, og jeg kjenner at jeg gjerne skulle hatt noen flere dager. Jeg elsker jobben min, men skulle gjerne ha utsatt mandagen bare litt til. Ungene er ute i snøen med pappaen sin, og jeg sitter hjemme med kaffekoppen og rettebunkene.
Det har vært en fin ferie. Variert og avslappende, selv om vi ikke har reist og sett de store tingene. Det er bra å være hjemme og.

Avbrekk

Noen ganger er hverdagen så hektisk at man trenger et avbrekk. I dag var en slik dag. Store M og pappaen måtte en tur til storbyen, så jeg tok med meg Lille E og spiste middagen langs Glommas vakre bredd; pølser og pannekaker, kakao og kaffe. Pauser som dette er gull verdt.
I alle fall for oss.

12019925_10153103139566806_2382780913198644679_n

En fot i hvert hav

Sommerferien del 2 er i gang; Danmark; Århus-København-Fredriksund. Vi startet men en tur til Skagen hvor vi tok Sandormen ut til Grenen. Solen stod høyt på himmelen og det var gode temperaturer i vannet. Ytterst på den nøgne tipp sto gutta; med en fot i hvert hav: Skagerak og Kattegat.

image

Lenge siden sist…

ff

Nå er det lenge siden sist jeg har lagt noe ut her. Høsten har vært så altfor travel og ting har gått i ett. Jeg har strikket, men energien og lysten til å ta bilder og legge ut har ikke vært tilstede. Julen er over for nå, og vi har entret et nytt år, 2015, og derfor vil jeg forsøke å komme i gang med bloggingen igjen. Jeg liker å strikke, jeg liker å ta bilder, og jeg liker å skrive, så da får vi se om jeg klarer å kombinere det i 2015

Hurra for 17 mai!

 

IMG_9727

Gratulerer så mye med dagen alle sammen! Her i huset har gutta gledet seg lenge til denne dagen. I barnehage og skolen har det vært det store samtaleemnet de siste ukene, og ikke minst så fikk de en forsmak på den store dagen den 16 mai. Dessverre fikk Lille E feber, og måtte holde seg hjemme i dag. Hva gjør man ikke for å være frisk til tvilling-fetternes barnedåp i morgen?

Store M fikk gå i tog og mormor og jeg fulgte ivrig med, mens bestefar og pappaen var igjen hjemme, og forberedte god middag. Til dessert var det ostekake- en av mine favoritter:

IMG_9755

Den lages i porsjoner, og oppskriften er her:

Det du trenger er:

1/2 pk Degestive kjeks (kan bruke andre også)

150g smør

1 bk kremfløte

1 pk philadelphia ost

3 dl melis

1 pk friske bær, gjerne flere typer l

itt hvitsjokolade

litt frisk mynte

 

Julemarked sett fra baksiden

20121202-131157.jpg

Fra frøken til fru

Så gikk man fra å være samboer til å bli kone. Jeg vet ikke helt om jeg kommer til å bli fortrolig å kalle meg for kone, ei heller å si ektemann. Men drømmebryllup ble det, akkurat slik vi ønsket oss, og bedre til. Takk alle sammen- dere er de beste!

20121012-234639.jpg

Høstbesøk i sommerhus

Et lite, kjapt besøk i sommerhuset fikk vi også tid til, noe begge gutta var overlykkelige for. Godt man har med godt utetøy!

20121002-161500.jpg

20121002-161521.jpg

20121002-161536.jpg

Stripestrikking

Selvom det er bryllup som står på agendaen, får man jo tid til å strikke. Denne gang er det bestefartrøyen fra Nøstebarn som er under produksjon. I herlig fargebad fra kauni blir den et fargeglad innslag i høstgarderoben.

20120930-210125.jpg

Du vet at det er høst..

… når plommene er klare til å høstes, og plommegrøt ala Danmark er på menyen.

Hvordan….

…få tiden til å gå når man kjører tvers over landet:

20120806-163016.jpg

Det er fortsatt sommer

20120804-125436.jpg

Strikkemafia

For noen dager siden stoppet vi i Larvik på vår ferd mot Danmark. Målet var å finne noe mat, og mens vi travet rundt med to sultne unger med reisefeber, så jeg at den lokale strikkemafiaen hadde vært på ferde. Og jeg sommer glad i farger og kreativitet nøt jo synet, mens Mannen i Heimen mente at man måtte ha lite å gjøre om man strikket bekledning til trær…

20120711-001102.jpg

En følelse av sommerferie

Om et par dager tar jeg en velfortjent (mener jeg selv) avspassering og ferie. Det skal bli godt, for det siste året har gått altfor fort, med studier og jobb ved siden av. Nå trenger jeg å roe ned, slappe av og kose meg med gutta mine. Gjett om jeg skal!

Men det er ikke ferie riktig ennå, men jeg kan få lov til å kjenne på følelsen av ferie. En måte å gjøre det er på er å kikke ut av soveromsdørene og ut i hagen, rett på rosebusk i blomst.

 

Å spise mange rå grønnsaker med tsatsiki til, gir og en følelse av ferie.

 

Jeg biter tennene sammen.. bare to dager til nå.. to dager til…

Så kom snøen

.. og barnesykdommene. Og det samtidig! Ikke noe er mer ergelig når man ser nysneen ligge utenfor og løypene er klare til å ta i mot besøk av ivrige barneski, og så må man holde to karer innendør. Den ene med vannkopper, den andre er under utredning. Når solen skinner på snøkrystallene og guttene spør om de ikke kan få gå ut, river det i et mammahjerte. Godt vi har biler1 og biler 2 på blue ray. Så er det å håpe at snøen blir værende iallefall noen uker til, slik at vi neste helg kan spenne på oss ski og pakke sekken for noen fine timer ute i løypa.