Blog Archives

En annerledes ferie

For oss har denne ferien vært annerledes enn den pleier å være. Vanligvis er vinterferien en uke hvor vi reiser vekk fra hverdagen; enten på hytta med ski og akebrett og lange vidder, eller til Danmark hvor våren har begynt å vise sine tidlige tegn. En og annen gang har vi satt oss på et fly for å utforske verden.

Året vinterferie begynte egentlig som den pleier; bilen pakket til randen av vinteraktivitetsutstyr og kurs mot fjellet. Men denne gangen skulle vi ned etter bare noen dager, for pappaen måtte jobbe. Isj. Det er ulempen med å ha lærermamma (og i følge Store M og Lille E er det MANGE andre ulemper også, tilknyttet lekser…) og ikke lærerpappa.

Mandag kveld kjørte vi nedover etter noen fine dager med lange skiturer, sjokolade og late kvelder. Så hva skulle gjengen gjøre de neste dagene? Mulighetene var mange, men også litt begrenset i og med at pappa måtte på jobb. Vi bestemte oss for å teste en ordentlig hjemmevinterferie, og takket være snøfall og flott sol ble det en god løsning. Vi har fått akt i bakken med gode venner, vi har vært på museum, og spilldag på biblioteket, og ikke minst; prøvd slalomskia i alpinbakken i går med gode venner, etterefulgt av en sløv middag med de samme vennene.

I dag ruller vi ut den siste dagen av denne ferien, og jeg kjenner at jeg gjerne skulle hatt noen flere dager. Jeg elsker jobben min, men skulle gjerne ha utsatt mandagen bare litt til. Ungene er ute i snøen med pappaen sin, og jeg sitter hjemme med kaffekoppen og rettebunkene.
Det har vært en fin ferie. Variert og avslappende, selv om vi ikke har reist og sett de store tingene. Det er bra å være hjemme og.

Avbrekk

Noen ganger er hverdagen så hektisk at man trenger et avbrekk. I dag var en slik dag. Store M og pappaen måtte en tur til storbyen, så jeg tok med meg Lille E og spiste middagen langs Glommas vakre bredd; pølser og pannekaker, kakao og kaffe. Pauser som dette er gull verdt.
I alle fall for oss.

12019925_10153103139566806_2382780913198644679_n

Gledelig jul

Etter mange timer i bil, en natt på hotell i Gøteborg og en ferietur, har vi endelig stoppet på endestasjonen: Fredriksund. Her skal vi feire jul sammen med familien, spise and og drikke en kald øl. Disney Juleshow og julegodt, juletre med levende lyd og julegaver i fleng. Det blir nok gode dager. God jul!

20131224-153615.jpg

Ull i bruk

Så er det høstferie og vi har funnet oss et sted i Sverige, ganske så rett ovenfor Elverum. Torpet vi har leid er typisk svensk og ligger rett ved Klaraelven. De to største gutta er ivrig med fiskestangen og da er det fint med lekeplassmuligheter for Lille E. Og siden gradestokken er rundt 0 er det godt mor har pakket med ullgenser fra mormor og luer og votter strikket av mammaen.

20131002-112333.jpg

20131002-112357.jpg

20131002-112415.jpg

Som små søte sukkertøy

(La dere merke til allitrasjonen her? *språknerd*). Jeg er glad i farger, og jeg er glad i detaljer, og når man kan kombinere disse, blir jeg glad! Derfor lurte jeg meg inn på ebay en sen nattetime, med paypalkonto i nærheten og shoppet litt. Første sending kom i dag, bestående av fargerrike barneknapper i plast kjøpt her, samt noen andre knapper i perlemor og maskemarkører som ser ut som binders (de også i plast). Disse knapene er egner seg nok ikke så veldig til jakkebruk, men å sprite opp strikkeplagg tror jeg de blir perfekt! Små votter med is på, en lue med noen marihøner, tøffe guttehalser med fotball på, you name it.

 

Farging av garn

Jeg ser det litt lenge mellom hvert blogginnlegg nå, og som alt annet har det sin naturlig forklaring: Vi har hus. Og med hus mener jeg at det er mye å gjøre, særlig når en bråbestemmer seg for at man skal ha et helt nytt kjøkken (inkludert oppussing fra topp til tå, og ny innredning), grunnet en liiiiten vannskade som førte til at vi må bytte hele gulvet i kjøkken og i stue (takk til forsikringsselskapet! 🙂 )I tillegg til dette skal vi bygge på et nytt soverom med kjellerrom, samt gjøre om på et rom som allerede er her. Puh, kjenner jeg blir helt matt av alle avgjørelsene som må tas, men heldigivs er Mannen i Heimen flink til å ringe entrepenører og orde opp, så jeg slipper billig fra det. Nå har jo mai kommet for fullt, og det vil si masse kveldsjobbing med bunker med rettinger som venter. I min iver i vinter meldte jeg meg også som sensor i norsk, noe som gjør at rødpenn og karaktersetting blir i mais tegn.

Innemellom får jeg jo tid til litt strikking. Etter å ha lest på nøstebloggen om farging av ull, fikk jeg lyst til å prøve jeg også. Resultatet ble veldig bra, fire blå, men litt skjoldete nøster som skal brukes til et sjal, og da synes jeg at det ofte kan være en fordel om fargen er litt ujevn. Hadde planer om å farge et linskjørt på denne måten også, men nå er jeg litt i tvil etter jeg så forskjellen på innfaringen. Kanskje får skjørtet en runde med farge i vaskemaskinen i stedet.

Strikkeblad fra 50-60 tallet

Epla har mange fine ting, alt laget for hånden, men også små perler som man plutselig kan finne, slik som dette heftet med strikkeoppskrifter som jeg fant.  Modellene er glamorøse, og legg merke til at mannen i den flotte genseren røyker pipe mens han på tennisbanen, klar å for å klaske litt tennis; ung, sunn og sporty med genser fra Dale. Det er mange flotte plagg er det også her, som jeg kanskje en gang får tid til å strikke, legg særlig merke til barnegenseren i blått, den falt jeg virkelig for. Men døgnet har få timer, og jeg har for mange prosjekter, og slik som denne helgen står feiring av Store Ms femårsdag, med familieselskap i dag, og barneselskap i morgen. Gjett om jeg er blitt mester på muffins!

Award til meg

Takk til VIbbedille som har gitt meg denne awarden.

Jeg skal fortelle syv ting om meg selv, før jeg sender awarden til syv andre blogger. Ikke så lett å vite hvilke syv ting jeg skal skrive, men jeg prøver 🙂

 1. Man sier at lykke ikke kan kjøpes for penger, men jeg blir litt ekstra glad når jeg kan svippe innom en garnbutikk og plukke med meg noen deilige nøster garn i vakre fager.
 2. Jeg bruker briller, dessverre er det ikke alltid jeg husker å få de med meg når jeg farter rundt.
 3. Jeg har alltid vært glad i å lese, men som tobarnsmor er det ikke så mye tid til det. Derfor har jeg oppdaget audible.com og har blitt en stor fan og forbuker av engelske audiobooks.
 4. Liker å stå opp ( så sant jeg ikke er så stup trett at jeg ser mannen med ljåen) før de andre i huset og drikke en kopp glovarm kaffe før resten av huset våkner til liv.
 5. Liker kvikklunsj med salt. Det er blitt den nye favoritten!
 6. Er tidligere wow-spiller, men nå har jeg ikke tid lenger (var en gnome warlock, kjempegøy, men tidkrevende).
 7. Er veldig glad i musikk, er stolt av cdsamlingen, men med mye lyd rundt hodet hele tiden, er det også fint å nyte stillheten.

Jeg sender awarden videre til syv flotte blogger:

Sommerfugl i vinterland

Hva skjer?? I går kveld var det sol og sommer og fuglekvitter og små dyr summende rundt hushjørnet. Og i dag er det vinter. Full vinter med tykke snefiller som daler skrått ned fra himmelen. Jeg er riktig nok et ekte vinterbarn, men nå synes jeg det er greit at kong Vinter legger seg i dvale. Dagens plan om å putte Lille E i vognen og trille avgårde til legesenteret (stingene skal fjernes i dag! O’joy!) og deretter til barnehagen for å hente Store M,sammen med Mannen i Heimen som har hjemmekontor i dag, har gått rett i vasken. I stedet fyrer vi i ovnene (har service på varmepumpene så de er slått av for øyeblikket) og har kledd oss i ull. Jeg er fornøyd. Det er nok nå. Sommer kommer, sommer kommer…ikke.


Beklager den litt rusten kvaliteten her, men det ble hastig tatt med “le iphone”.

Barnesikring?

Da jeg ble mor for første gang skjønte jeg raskt at baby, det var big business, og hvis man ville kunne man kjøpe dill og dall og utstyr til man så mannen med ljåen. Det var en jungel å finne ut av hvilken vogn, bilstol og stellebord man skulle ha, for ikke å snakke om type madrass til babysengen. Og så var det image. Dansk design fra ytterst til nederst var også in (forsåvidt nå også da, og tja, det hjelper kanskje ikke på å ha en dansk far?). Iallefall, jeg fikk grå hår og rynker bare jeg tenkte på alt jeg ikke hadde, som babyprodusentene sa jeg burde ha. Med barn nummer to senker heldigvis stressnivået seg betraktelig, kanskje litt vel mye noen ganger (her var ikke senga skrudd sammen før vi kom hjem med Lille E fra fødestua), og man tar ting sikkert noe mer med en klype salt.

MEN: selvom jeg hadde sett denne tingen her, (se bildet under) da jeg gikk med Store M, hadde jeg aldri i verden tenkt å kjøpe det. Dette gir meg assosiasjoner til Otto Jespersen Tårnfrid som har hjelm og håndtak på guttungen hele tiden. Jeg måtte virkelig nistirre flere ganger, for jeg trodde virkelig ikke det var det jeg så; hjelm for krabbende babyer så de ikke slår hodet sitt bort i bordben, stolben og benkeplater. Jeg synes ærlig talt dette er å dra sikkerheten litt for langt. Jeg tror at de som kjøper hjelm til innebruk for krabbende babyer, også er slike foreldre som nekter ungene sine å klatre i trær og sykle uten støttehjul, men heller vi holde dem i sofaen, pakket inn i bobleplast, slik at de ikke skal komme til skade. For å få en kul eller skrubbsår er “faaarlig det”.
Liten utblåsning her fra meg, men jeg kjenner jeg blir litt provosert når jeg finner slike produkter i barnebutikken.

Legg merke til hva det står på reklamen: “Raise your child in freedom.” Hvilken frihet gir dette, når barnet ikke får lov til å utforske, kjenne på og merke, at “Jo det gjør vondt å skubbe stolen med hodet” eller “Hvis jeg reiser meg her, får jeg vondt i hodet, jeg gråter, men pappa trøster meg.Kanskje jeg jeg skulle kjøpe munnbind også, så jeg ikke behøver å være redd for at poden ikke skal putte ting i munnen som kan være farlige?

Byttehandel

For noen uker siden var min bestevenninne gjennom 28 år, til høsten 29 år, på tur til Tallin. Hun er ikke glad i strikkepinnene, noe jeg er.  Jeg spurte henne pent om hun kunne kjøpe med noen spennende garnnøster om hun skulle ramle innom en sjappe som solgte slike ting, og til min forbauselse og over all forventing kom hun hjem med 400 gram av dette utrolig lekre regnbuefargede garnet! Og jeg fikk nok en gang bekreftet at den jenta kjenner meg ut og inn; hun hadde ikke fått noen føringer på hvordan garn jeg ønsket meg, og så kommer hun hjem med det som sto aller øverst på ønskelisten!! 😀 REGNBUEGARN!!!

Jeg fant ut at siden hun liker godt å få strikketing (noen prøvde faktisk å stjele hennes yogasokker jeg har strikket til henne med unnskyldningen ” jeg trodde de var mine jeg, jeg tok nok feil….” som ikke er en god en, siden mine er håndstrikket og unike 😉 ), så kunne jeg jo lage til henne i gjengjeld. Etter noen timer på danskebåten og i kosekroken i sommerhuset var et par sukkertøysfargede raggesokker klare til damen. Hun er ikke rosa i det hele tatt, så jeg håper hun liker dem. Jeg synes godt hun kan ha litt skrikete sokker som roper “HER ER JEG!” en gang i mellom.

Har ikke jeg verdens beste bestevenninne? Og endte jeg ikke opp med den beste delen av byttehandelen? ( Nå er ikke sokkene avlevert ennå, så jeg håper hun ikke kikker forbi her de neste dagene.)

Award, til meg :)

Jeg har fått en award fra Strikkestrikk, takker masse for den 🙂 Bloggen hennes er forresten vel verdt et besøk, hun har så mye fint der. Reglene er som følger:

 • Kopier awarden til bloggen din.
 • Link til den du fikk den av.
 • Fortell 7 fakta om deg selv
 • Velg 7 andre å gi den til. Legg igjen en kommentar i bloggen deres slik at de får vite om denne awarden
 • Tja, skrive syv ting om meg selv? Må litt i tenkeboksen der, men jeg hiver meg ut på!

  1. Jeg elsker bøker, og for tiden, med små barn, så har jeg lagt min elsk på lydbøker, gjerne kjøpt hos www.audible.com
  2. Jeg har drevet med musikk siden jeg var fire år og gikk på Barattdues musikkbarnehage og lærte å spille blokkfløyte (ikke så pent, men veeeldig pedagogisk). Siden ble det korps og fløyte og saxofon, og har spilt alle sjangere nesten. Dessverre er instrumentene lagt litt på hylla nå med tiden okkupert av barn, men håper på å kunne ta dem ned igjen om ikke altfor lenge.
  3. Da jeg var liten hadde jeg en tysk dvergvedder (kanin) som het Kanutten. Den var med over alt også på skitur og lekte i snøen.
  4. Jeg har klart å sette fast en propp med dopapir i øret som måtte fiskes ut med en pinsett, fordi jeg hadde vært på tinituskurs og fått beskjed om at hvis man var på konsert og ikke hadde øreproppene for hånden, kunne vått dopapir være en god erstatning… Jeg gikk rundt og var halvdøv på det ene øret fire dager før jeg fikk noen til å hjelpe meg. Litt flau da ja!
  5. Jeg fikk whiplash i ol-bakken på Hafjell for 11 år siden. Påkjørt av en som ikke var så god til å kjøre telemark.
  6. Føttene mine vokste en størrelse etter første svangerskap.
  7. Trener pilates! Jeg og ballen har etter hvert begynt å bli gode venner. Og i helgen skal jeg jammen prøve meg på yogafestivalen i Oslo. Det hadde jeg ikke trodd, for da jeg var yngre likte jeg litt mer actionpreget idrett som langrenn, hockey og slalom.

  Da gir jeg denne awarden videre til:

  Strikketrollet , Elisabeths verden , Popsinue , Strikkesaken , Kreativekikki , Hula med det rare , Lizbeths strikkehjørne

  Fredagskos

  Endelig er der fredag. Ikke det at fredager er så veldig annereldes enn andre dager, men man merker jo at skuldrene senker seg litt mer enn til vanlig, selvom man er hjemme i mammapermisjon. Her sner det i dag, men vogna med Lille E har vært ute på tur for det. Hugget ved har jeg også gjort, så nå er alt klart (bortsett fra at jeg burde ha støvsuget gulvene) til helgen og alenemamma-kvelden (Mannen i Heimen skal på jobbfest). Til bursdagen min fikk jeg en te jeg har hørt mye om, men ikke smakt så i dagens anledning har jeg kokt opp vann og funnet frem teen. Skal kose meg med den sammen med noe strikketøy (holder på med ullbukse til Store M og sokker til pappaen min) samtidig som jeg ser en episode av “True Blood” (ikke noe er så kjekt med serier på dvd slik at man kan bestemme selv når man har mulighet til å se den). På det ene bildet her er det min stakkars Erica som står gjemt under sneen. Faktisk så er det to, men bare den ene synes. Jeg har nemlig klart å glemme de ute og så nå har de fått vinterkåper på begge to.

  Late sommerdager

  Nå har lille E snart vært hos oss i tre uker, og jeg skjønner virkelig ikke hvor tiden har blitt av. Lille M er stolt storebror og passer godt på lillebroren sin. Denne uken har jeg hatt et hyggelig besøk av mine svigeforeldre fra Danmark, et besøk særlig lille M satte stor pris på.  Det har ikke blitt mye tid til hobbyting disse dagene, men det gjør ingenting, for det er mye hyggeligere og viktigere å kose meg med gutta mine. Til min svigemor hadde jeg en liten gave, noen kluter og maskemarkører jeg har laget, og det var hyggelig at det falt i smak.

  gaveklut

  Men å la strikketøyet bli liggende helt alene har jeg ikke klart, men det jeg har fått til, er å sette i gang med et nytt prosjekt, selvom jeg har ullbukse til lilleM og ulldress til lilleE som jeg burde ha gjort ferdig før jeg startet på noe nytt. Det er ikke lett når man har handlet garn på salg hos Drops, som skinner og blinker og lyser av lange sommerkvelder, og fordi bomull frister mer å strikke av enn ull i denne varmen. Oppskriften er fra Drops, og denne jakken, den er bare til meg. Jeg har ikke strikket noe til meg selv på år, så dette er min barselgave til meg selv.

  muskatjakke1

  Når man ikke kan strikke….

  Det blir dessverre lite med strikking for tiden, ganske enkelt grunnet at synet mitt ikke er helt på topp, det samme er ikke hodet, så da må jeg bare la pinnene hvile. Jeg prøver dog noen runder, men så da må jeg bare legge bort alt sammen. Trøsten er at etter all sannsynlighet vil dette bli bedre når lillebror er født. Dagene bruker jeg til å ligge i sengen med gardinene for og lydbok på øret (nå går det i “Twilight-serien”, trodde ikke jeg skulle bli sååå hekta gitt), eller på sofaen lyttende til fjernsynet som kjører med taklyset skrudd av.
  Men jeg har da to prosjekt på pinnene jeg så gjerne har lyst til å få ferdig, men det får heller vente. Det første er et par sokker fra et av tilbehørsheftene til Dale, strikket i falk,men jeg bruker silja og popcorn. Det er et morsomt hullmønster som jeg tror blir flotte når de en gang blir ferdige.

  snartsokk

  Et annet viktig prosjekt som jeg satte i gang med full iver er en ulldress til lillebror. Jeg synes at ulldresser er et must til små bebisser når løvet begynner å falle av trærne. Grunnoppskriften jeg har brukt er fra nøstebarn, men lurer på om kanskje bena blir litt korte og at jeg heller bør strikke de litt lenger? Ekornmønsteret nederst (synes dessverre ikke så godt på dette bilde ser jeg) har jeg stjålet fra nunnun (hun har flotte,flotte oppskrifter!!).

  snartdress

  Dagens siste bilde er fra en av utepottene mine. I våres sådde jeg og storebror forskjellige ting som vi senere flyttet ut i drivhuset og i forskjellige potter. Nå ser jeg jo at det har gått litt i ball for mor, for storebrors reddikplanter har blitt plantet sammen med tagetesene…

   tagetes

   Så får jeg se når neste oppdatering kommer 😉