Blog Archives

Høyt henger de…

Nok et par sokker er glidd av pinnene. Denne ganger var det et eldgammel nøste med opal som ble strikket opp. Jeg har hele tiden hatt en forestilling om at dette garnet vill ha små, tynne striper i fargeskiftene sine, men den gang ei. Etter å ha begynt fra tåen og opp (som er blitt min favorittmetode, standaroppskriften jeg følger kan du finne her), så jeg fort at dette ikke kom til  bli som planlagt. Jeg tok med meg sokkene som lignet et Aulie-maleri (ingen fan av henne akkurat), da jeg skulle møte en annen god strikkevenninne og studievenninne. Hun hadde det glimrende forslaget om en god oppskrift som ville passe til dette garnet. Valget falt på twilight. Jeg synes at resultatet ble bedre enn forventet.  Disse havner nok i gavehaugen, for hjemmestrikkete sokker i tynt ullgarn kan alltid brukes 😉

IMG_2668

Se mine sokker…

…de er grønne som gresset, for alt hva jeg eier er like grønt som dem. Det er fordi jeg elsker alt det grønne, og fordi en postmann er min venn.

Jeg ser det er mye grønt strikk her nå, og kanskje har Lille Es kjærlighet til grønt smittet over på mammaen? Denne lidenskapen for fargen som står som symbol for alt som gror og spirer ute, har og gitt seg gjeldende i strikkingen min. Dette sokkeparet fløy av pinnene, for garnet er nydelig å strikke mer, og fargene er vakre. Play at life fiberart er de som har stått for farging og salg av garnet. Jeg har strikket av garnet deres før, og kvaliteten er upåklagelig. For å sjekke om et garn er tøff nok til å være i vårt hus, har de måtte gjennom en runde på 60 grader i en vaskemaskin, for deretter å bli herjet rundt i tørketrommelen. Det har diverse sokker som jeg har strikket i dette garnet tålt, så jeg kan godt trygt anbefale andre å strikke et par. Og en bonus er at fargene er nydelige og ikke minst fargerike!

P1090353

 

Mønsteret denne gangen er en av mine favoritter; Thuja, et mønster som er kjapt og enkelt å memorere, og gjør seg godt på selvstripende garn. Dette paret ligger foreløpig i gavehaugen, men kanskje blir de mine etter hvert….

Godt sokkeår!

Nå er det altfor lenge siden jeg har skrevet her inne. Jeg har ikke glemt bloggen, men lysten har ikke vært tilstede i det siste. Ikke er jeg tilhenger av nyttårsforsetter, men jeg vil prøve å skrive oftere. Selv om ikke jeg har vært aktiv her, har pinnene gått så det holder herfra til månen. Mannen i Heimen mener at etter julemarkedet på Blå burde jeg ta en pause, men der tok han feil. Skapet er fullt av flotte nøster som  venter på å bli til fine plagg, til meg, til gutta, til venner. I det siste har det gått mye i sokker, type ribbesokker, som også var gaver til jul. De er i forskjellige størrelser og lengder, men de er hovedsakelig strikket fra leggen og ned, men ribb i skaftet og glattstrikking på foten. Så her er en liten smakebit:

sokker

Det hjelper jo og med motivasjonen at jeg er med i en knitalong, hvor det gjelder å strikke 26 sokkepar i løpet av et år. I fjor feilet jeg big time, og i år er jeg ikke tøff i trynet og går for 52 par som noen gjør. Foreløpig er jeg oppe i 11 par, så det ser ikke så ille ut. I tillegg har jeg et par på pinnene (men det har jeg jo alltid. Grei møtestrikk, bilstrikk, ventestrikk).  Så da får vi se, klarer jeg det, eller må jeg nok en gang dra skjegget ut av postkassa?

Trenger du nye sokker?

P1040054

I fjor var jeg med i en knit-along hvor målet var å strikke 25 eller 52 par sokker på et år. Det gikk heller dårlig, så derfor prøver jeg på nytt igjen. Foreløpig ser det heller dystert ut, men det gjelder å være sterk i troen, så skal det nok gå. Her er i alle fall et par bidrag mer. Begge parene er strikket fra tåen og opp, med Magic loop. Jeg ser at de fleste sokkene mine fra den siste tiden strikkes på den måten, så da er det nok begynt å bli en favoritt. Oppskriften jeg bruker som basis kan man finne her. Det er Wendy Johnsons basisoppskrift med mulighet for mange variasjoner. Jeg har forsøkt etterpå-hæl en del ganger, men liker ikke alltid pludret med å plukke opp, så derfor strikker jeg hælen i ett med resten av sokken. På skaftet varierer jeg litt mønster, godt etter innfallsmetoden. Siden jeg hater å telle omganger, er det greit med et mønster hvor man kun kan telle repetisjoner for å få et begge sokkene like lange. Garnet er på begge parene vassekte fabel fra Garnstudio, et greit arbeidsgarn.

P1040018

Lenge siden sist…

Det er lenge siden jeg har blogget her nå. Juni og mai var fort unnagjort, men for mye jobb og for liten fritid. Ferien har begynt, og strikketøyet er med meg på tur (blogger om dette når ferien er over og høsten kommer krypende).

Tenkte jeg skulle slenge inn et bilde av en liten pausefisk nå som juli strekker seg mot august; sokker strikket i 6 trådsgarnet fra Online:

P1020301

Fortsatt god sommer!