Blog Archives

Se mine sokker…

.. de er grønne!

Jeg liker alltid å ha med meg strikketøy hvor jeg er. Grunnen til det er ganske enkel: man vet aldri når man må vente. Jeg er en rastløs sjel, og da er det greit å ha noe å sette fingrene i, mens minuttene sengler seg avsted. Og ikke alt kan være veske-strikking. For meg må det være noe som er enkelt, gjerne uten mønster, tar liten plass, og som man kan legge ned og ta opp igjen uten å måtte bruke masse tid på å finne ut hvor man var sist.

 

P1000532

Sokker er perfekt til denne type strikk. Og i påsken hadde jeg med meg to par som ble tatt frem på ferge, tok og stasjoner; et par i hjertegarns magic-sokkegarn (de som er mosegrønne) og selvstripende sokkegarn fra Friday’s studios (håndfarget). De selvstripende er strikket fra tåa og opp, og de mosegrønne er strikket fra ankelen og ned, med et enkelt blueberry-waffle mønster. Begge sokkene har jeg lagti gavehaugen, for jeg vet ikke helt om jeg skal ha dem selv ennå, eller om jeg skal gi dem vekk. Jeg liker godt å bruke mine egne hjemmestrikkete sokker som vanlige sokker, men jeg ser at gavehaugen nå begynner å bli slunken…

 

P1000535

Endelig noe til far

I huset vårt blir det ikke strikket mye til Mannen i Heimen. Han har ikke uttrykt noe større ønske om egenproduserte plagg i lekkert garn, men nå ser det ut til at det jammen meg blir noe på ham også. For tre år siden var planen å strikke en marius til ham i brunnyanser, men etter at bolen ble for stor, ble hele greia puttet ned i en plastpose og lagt i kjelleren. Der lå den lenge, helt til min kjære mor begynte å etterspørre prosjektet. Jeg tok frem posen, gyste på monstrumet av en genser, før jeg fant frem hespetre og garntvinne, milo og vann, og nå er garnet på vei til å bli en ny genser, denne gang med space invaders. Takk mamma!

Jeg derimot har strikket sokker til ham. Pinne fire og tykt garn gjorde at dette ble et hurtig og raskt prosjekt, og mottakeren er strålende fornøyd!

P1000267

Nå er vi i Århus, men i morgen drar vi til Berlin. Håper virkelig jeg finner noen virkelig gode garnbutikker jeg kan fylle opp lageret med 😉

Nye sokker til meg

 

For lenge siden kjøpte jeg to herlige nøster fra “play at life fiber arts” , og jeg har lenge hatt lyst til å ta hull på nøstene og strikke sokker til meg, og bare meg. Men så er det slik med meg at jeg har litt vanskelig å bruke nydelig garn til meg selv. I vinter fikk jeg heldigvis mot nok, og ved hjelp av tå opp sokker, pinne 2,5 og litt tid, ble det sokker i regnbuens farger. De sitter som støpt, og jeg har forelsket meg i garnet.

P1000261

Garnet er herlig å strikke med, fargene er fantastiske, og å ha dem på føttene er en drøm; de er mye og veldig varme. Derfor har jeg nok en gang lagt inn bestilling, og venter på å få noen nye nøster. Og de sokkene skal også bare strikkes til meg. Blir man ikke glade av å se på dem? Tenk så lykkelig man blir av å ha dem på… 😉

 

P1000254

Vi maler vinterdagen rød

I det siste har det blitt litt småstrikk igjen. Etter store prosjekter er det greit med ting som går fort unna, og man ser resultatene fort. At jeg er tilhenger av rødt (og det liker Store M også) er ingen  hemmelighet, og derfor har det blitt fargevalget denne gang.

Jeg og Strikketrollet pleier å stikke av fra familie og plikter, booke oss inn på hotell eller hytte, sammen med mye garn, mønster og pinner. For to uker siden gjorde vi det igjen, denne gangen gikk turen til Choice på Gardemoen (ikke så langt å dra, men det er heller ikke meningen). Der fikk jeg en kjempeflott bursdagsgave; mange deilige røde nøster av Dales Cotinga og mønsterheftet, og resultatet av førstre prosjekt denne kvelden ble dette pannebåndet. Bildet ble også tatt sammen kveld 😉 Kjapp og enkel flettestrikk som ga et supert resultat:

P1000102

Kanskje ikke så lett å se mønsteret her, men ejg er iallefall veldig glad. Halsen jeg har rundt halsen fikk jeg av mammaen min til bursdagen min. Den er super! Elsker fargene i den.

 

Et annet prosjekt jeg har hatt på pinnene er et par sokker. Jeg forsøker desperat å klare å strikke 26 par på et år, men jeg tror kanskje jeg må se langt etter å klare det. Jeg har fem måneder igjen, og kun åtte par er ferdig hos meg.

Disse sokkene er hentet fra boka “2 at a time-socks” som lærer deg å strikke to sokker på en gang med magic loop. Jeg som har litt vanskelig å klare å få ferdige to sokker, er dette supert! Litt kronglete i begynnelsen med to tråder og to sokker på en pinne, men øvlese gjør som oftes mester. Mønsteret heter “Berry season”. Jeg tror jeg misforstod mønsteret litt, for Strikketrollets ser helt annerledes ut en mine. Hm.. Ikke helt fornøyd med resultatet, men de kan da brukes. De er strikket på pinne 3,5 og garnet er karisma, altså ikke slitesokker dette her, mer som kosesokker. Disse blir nok gave til mammaen min til bursdagen hennes.

P1000120

 

Jeg har for tiden litt for mange prosjekter i gang, og stadig nye dukker opp som jeg har lyst til å gi meg i kast med. En strikkers evige problem. Målet for dagen er iallefall å få ferdig et sjal og få lagt det til blokking, og så kommer det en bursdag rundt hjørnet, som jeg vurderer å strikke et par votter til.  I dag hygger jeg og Lille E oss hjemme etter å ha vært ute med kjelke, for Store M og pappaen er på håndballcup. I tillegg har jeg et hus som sårt trenger en runde med vaskekluten og noen søte rettebunker som venter. Helgen skulle ha noen flere dager gitt.

Stripesokker

Etter en fargerik genser og andre to-do prosjekter,fikk jeg lyst til å strikke noe til meg selv. Det er lenge siden sist, og jammen føltes det ikke godt å kun fokusere på å lage noe til MEG (knegg). I skapet har jeg mange fristende nøster, og valget falt på selvstripende sokkegarnet fra Friday studios , en svensk dame som håndfarger garn. Fargen heter hawaii, og jeg må si at jeg synes det passer godt 🙂

 

P1000053

 

Garnet er er mykt og godt, og hver stripe gjør en glad. Oppskriften er enkel, strikket fra tåa og opp, etter Wendy Johnsons oppskrift. En grei standaroppskrift med kilehæl. Jeg bommet litt på lengden av foten før jeg startet på hælen, så det er en smule lange. Jeg har nå et nytt par på pinnene, og denne gangen blir det noe kortete fot. Men garnet kjennes godt på foten, så nå er jeg spent på hvordan de holder seg i vask. Det er nemlig den ultimate sokketesten her i huset. Det, og gummistøvler.

 

P1000051

Et par til…

Og så har jeg strikket sokker på tykke pinner. Kjappe og enkle, vanlig ribbesokker i labbetussgarn fra Europris. Ordentenlig brukssokker i dropsfarger som spriter opp en grå hverdag.

IMG_3995

 

26 par på et år…?

Jeg har meldt meg på 26 Pair Plunge III på Ravelry i år. Det er min første gang, og jeg håper jeg kanskje klarer det. Målet er iallefall å strikke 26 par sokker i løpet av et år. Dette er light-utgaven, for de som er ordentlig hardcore hiver seg på med 52 par. Jeg for min del håper jeg klarer å fullføre, men vi får se 🙂 I sommer ble det jo noen sokker. Mulig noen av dem blir med på julemarked, mens andre blir gaver, og mor skal også ha noen til seg selv.

 

Første par her er vassekte Thujasokker. Jeg liker et mønster som er lett å strikke, men som også gjør at man kan telle omganger slik at man får like sokker. Garnet var greit nok, kjøpt på Bilka i Århus for jeg måtte ha noen bilstrikk, og pinne 2,5 s om er min standarstørrelse for slik type sokkegarn. Her hadde jeg ingen planer om å matche striper, det synes jeg er rett og slett litt pes. Strikket ovenfra og ned, hæl tatt på øyemål.

 

Disse ble til på flyet til og fra London i sommer. Mannen i Heimen var noget skeptisk til at security godkjente pinner og garn, særlig fordi det var addilace, noe som gir spisse,spisse tupper. Han håpet vel egentlig at hele prosjektet måtte bli liggende på flyplassen. Jeg vet jo at de godtar pinner så jeg tok det hele med knusende ro 😉  Garnet er  strømpegarnet fra Hjertegarn, Jacquard Print, kule striper og godt garn å strikke av. Her begynte jeg med tåen, satte i en tråd til etterpåhæl, og fortsatte til nøtstet var tomt. Ingen spesielle mønstre er brukt, men har laget perlestrikk på ene siden av foten, slik at man nok en gang kan telle omganger greit, kjapt og enkelt.

 

Tja, hva skal jeg si om dette garnet?? Det er iallefall Self Striping Sock Yarns, en indidyer fra etsy.  Fargene er superflotte, men ellers er det hele en stor, stor skuffelse. Garnet er supertynt og man ser gjennom stoffet. Tråden virker lite slitesterk, til tross for at det er nylon i. Og vannbadet med milo før blokking var en katastrofe. Jeg har aldri, ALDRI opplevd et garn som har avgitt såååå mye farge såååå lenge. Jeg tror jeg har fått ut det meste, men jeg tror at det dessverre er en del igjen. Jeg kommer nok aldri til å kjøpe noe herfra igjen. Sokkene er strikket fra tåa og opp, med perlestrikk og etterpåhæl. Disse har jeg ikke lyst til å bruke selv, ei heller gi bort. Og garnet som ble til overs har jeg kastet, for alt vil jo farge av….

 

I det mor tok frem garn fra Fandango og skulle strikke genser til Lille E var det en treåring som satte seg på bakbena. Han skulle ikke ha genser, han skulle ha sokker. Og hva kan en mor gjør når ønsket er så sterkt? Jo hun finner garn og pinner frem og sokker, det ble det. Disse er strikket på pinne 3,5 og garnet er rubin, et godt garn som kan brukes til det meste. Gutten var fornøyd da de et par dager senere ble tatt av pinnene, og trass i at gradestokken viste 27 grader og stekende sol, skulle sokkene være på….

Så var det strikkeferie…

Det var godt med ferie, og en sårt tiltrengt en. Dagene fra skoleslutt til nå har gått til diverse gjøremål i huset, og flotte opplevelser med familie og venner. Nå drar vi snart til Danmark, for sommerhuset i Ebeltoft venter. Her skal de siste bryllupstrådene blir knyttet tettere sammen.Noen dager i London blir og fint! Der skal en del butikker i London skal få besøk av en strikkeentusiast. (selvom Mannen i Heimin ikke er helt med på det). Det blir finfint! Ferien avsluttes med late dager på vestlandet, hvor båt og fisking blir i fokus, iallefall for de to minste. Mammaen håper på ro i sjela og fine strikketimer.

I ferien fik jeg som sagt strikket litt. Her er et par sokker jeg egentlig har hatt liggende siden januar, men aldri fått gjort ferdige. Det er jo litt dumt, særlig når det går så fort på magic loop og tykke pinner. Mønsteret er thuja, et flott, men enkelt mønster som er kjapt å strikke.

 

Noen fine ribbevotter ble det også. DIsse er strikket i sterk, noe som har blitt et favorittgarn. Det er mykt og godt å strikke med, og i og med at det er forsterker tåler det og litt juling. (ikke tørketrommel, det prøvde jeg i går, resultatet ble minikrymp!)

 

 

Så ble det en cowl også. Jeg hadde et døgn på strikkogdrikk sammen med Strikketrollet, og dagen ble startet på projo, hvor et nøste malabrigo rios ble med hjem. Jeg elsker jo Malabrigo, mykheten og fargene. Denne er iallefall superkjapp å strikke, og med noen knapper jeg fikk fra Knitty, gjorde hele greia super. Litt løs er den, men jeg synes det ikke gjør noe. Jeg får litt krupp når ting blir for tettsittende rundt halsen.

Nå er nytt strikketøy pakket ned i en stor vekse! (muligheten er mange) så får vi se hva som blir produsert i løpet av ferien. Jeg har en topp ti meg selv jeg holder på med, og stripesokker i et garn jeg kjøpte fra en indie-dyer. Og så har jeg noen flotte nøster med regnbuefarget sokkegarn som jeg klør i fingerene etter å sette i gang med (har en plan om kun å ha et sokkepar av gangen). Dessuten holder jeg på med Wendy Johnsons mysterie-shawl, men får se hvor langt jeg kommer på den (litt avhengig av internett, i og med at hver del blir utgitt etter bestemte datoer).

Så da er det bare å si: God sommer alle sammen. Håper dere får en kreativ ferie med mange spennende prosjekter!