Blog Archives

Mer basiller

På fredag pakket vi bilen, med sko, hjelm og sykkel og reiste til fjells. Nydelig høstvær som gjorde at helgen ble tilbrakt ute på sykkelen innover i fjellet, i stedet for vår dårlige samvittighet; badet nede som skulle ha vært noen skritt nærmere sluttstreken. Jeg har flere prosjekter liggende, men de egner seg liksom ikke til bilstrikk. I tillegg har jeg mange enslige nøster som ikke kan bli til noe særlig større enn en lapp på et teppe, eller babystrikk. Det ble det siste. Mer klompelompes go’sett til babyer, størrelse 1-3 måneder. Hvem som skal ha dette, vet jeg ikke ennå, men det kan være det kommer flere småtroll som trenger noe varmt ull fremover.

20160918_131112

Klompelompe-basillen

Som mange andre har jeg også gått til innkjøpt av Klompelompe-boka. Den inneholder mange flotte og samtidig ganske enkle oppskrifter, som kan varieres i det uendelige, selv om jeg synes det blir for lite variasjon i fargevalget på modellene i boka. Det blir mye støv-rosa, støv-blå, støv-lilla og grått. Jeg er jo en svoren tilhenger av knallfarger, så litt mer regnbuepreget fargevalg ville ikke ha gjort meg noe.

Men ikke for det; oppskriftene er enkle. Og varierte, og det er noe for alle i boken. Jeg har forsøkt meg på pannebåndene. Ikke hadde jeg sånn fin maskin som lager snorer, så her er icorden strikket for hånd. Flotte pannebånd som er perfekt til småjenter!

 20160729_095833

I tillegg har jeg prøvd meg på litt babystrikk. Jeg har hørt rykter om at noen nye verdensborgere er ventet i 2017, så da kan jeg jo ikke annet enn å fylle opp lageret. Her er lue og votter strikket i en rest av lilla babyull fra Dale. Dessverre har jeg ikke noe baby å teste herligheten ut på, så jeg satser hardt på at passformen er god.

 

baby

Valgets kvaler

Min bestevenninne K har hatt bursdag. Det har hun hver sommerferie, så jeg forsøker å finne noe når vi er ute å reiser. I år ble det et skjerf fra L.A. Planen var at når det blir kaldere trenger hun en lue, strikket av meg. Problemet er jo at det er så innmari mange fine luer på Ravelry. Etter å ha bladd meg frem og tilbake fant jeg er par jeg likte, men hvem av dem skulle jeg velge?

lue1

Hva gjør man da, når man ikke klarer å bestemme seg? Jo, man strikker begge to. Og det fortjener venninnen min gjennom 35 år, ikke sant?

Den første lua er fra Knitty, Den er kjapp og enkelt å strikke, og er av type baggy form. Knappene matcher gulfargen til skjerfet, og er ekte knapper fra Ebay (eksklusivt! :p) På pinne 3,5 og garnet Viking ragg, likte jeg sluttresultatet godt, men jeg er veldig usikker på om den vil falle i smak. Jeg derimot poserte med lue på hue og solbriller på nesen (legg merke til Transformers t-shirten min 😉 ).

lue2

Lue nr 2 er også et gratismønster fra Ravelry; Running in circles hat. Lua to meg en kveld å strikke, og jeg liker hvordan den sitter på hodet. Jeg har lyst til å strikke en selv, i en skikkelig knall-farge. Garnet er det samme som lua fra Knitty; sportsragg fra Viking, på pinne 3,5. Pinne 3,5 er favorittpinnen min tror jeg..

lue3

 

Så; hvem tror du blir favoritten til min bestevenninne? Jeg liker nok den siste best, men den første har nok et litt tøffere snitt. Valgets kvaler; klarer man ikke å velge, får man gjøre som Ole Brumm og si “Ja takk, begge deler”.

Pixielue i ikke bare for barnehagen

Lille E er ikke glad i bruke mye tid på å kle på seg. Han er nok ikke unik der, og hvert plagg som kan gjøre denne prosessen enklere, er kjærkomment. Da jeg foreslo å strikke en kombinert lue og hals, falt dette  i smak hos mottakeren.

pixie3

 

Jeg har alltid likt Pixieluen, og har strikket flere varianter før, og kunne gjerne tenke meg å strikke den til Lille E. Det er ikke så lenge før å strikke typiske barnehageplagg til minstemann ikke går like hjem, så jeg bestemte meg for at det var nå eller aldri. Dobbelt Dale babyull på pinne 3,5 gjorde susen, litt løse masker, størrelse 4 år og VIPPS; så hadde man en lue til en skolegutt.

 

pixie1

Jeg var jo litt usikker på om Lille E syntes den ble for barnslig, men neida; den gikk på. Den ble prøvekjørt på tur i dag langs Glomma i kalde minusgrader. Godkjent og varm. Fortsatt er jeg jo litt i tenkeboksen om de på skolen synes den er for barnslig, men jeg mener at det ikke gjør noe. Årene som er tilknytten barndommen er så altfor få, og da må man utnytte dem så lenge man kan. Også når det gjelder strikking.
Det skal dog sies at storebror på snart 10 ga klar beskjed; han skal IKKE ha sånn lue.

pixie2

Rødtopp

Min gode venninne og jeg har nå i mange år gitt hverandre julekalender 1 desember, en tradisjon jeg setter stor pris på. Innholdet er hobbyrelatert, og ofte er det mye nøster og spennende oppskrifter som venter bak luken.

20160118_192637_HDR

En av oppskriftene i år var barnelue fra Sandnes garn. Ikke vet jeg hvilket hefte det er fra eller hva mønsteret heter, men jeg likte det såpass godt at det ble to på rappen; en grønn en til Lille E og en rød en til Store M – en lue i hver favorittfarge. Oppskriften er like enkel som den er genial; passformen er tommel opp, og strukturstrikken gjør seg godt.

20160118_180212_HDR

Luen ble prøvekjørt etter butterfly i svømmebassenget; små gutter har ikke tid til å føne håret etter svømmetreningen, så da er det godt å trekke en tykk lue med dobbel brett over ørene. Oppskriften er lagret og brukes nok igjen.

Hva sier reven?

I sommer var gutta og jeg på tur på Vestlandet på hytta ute i havgapet. På veien stoppet vi som alltid på Voss for å kjøpe is. Der er det noen fine garnbutikker og jeg måtte selvsagt innenfor døren. På en vegg hang det flere ferdige sett med garn og mønster man kunne kjøpe, og da Lille E så at man kunne få revelue var det ingen vei uten; den skulle han ha! Og den ble videre over fjellene og gjennom dalene, og ble til slutt en lue. Mønsteret er fra Navia.

 

20150904_185238_HDR

Lua ble litt stor. Jeg må bruke litt ekstra varmt vann så den blir litt lett tovet. Den var forholdsvis enkel å strikke, og eieren elsker den. Nå venter han bare på at det skal bli så kaldt at han kan bruke den på skolen.

Så hva sier egentlig reven?

Et nytt forsøk

Noen ganger må man mordere et mønster og gjøre et nytt forsøk. Siste sommerferiestrikk for i år var denne lua som ble altfor stor. Barley fra Tincan-knits er et fint luemønster. Man kan variere størrelser med garn og pinner. Jeg bommet skikkelig sist, og fant ut at jeg fikk gjøre et nytt forsøk; mindre maskeantall og med litt mindre pinner.  Lua ble nå passende til poden, og er klar for høstdager i skogen.

20150828_165325_HDR

Og hvem har sagt at tøffe gutter ikke også kan perle? Her lages et Captain America-skjold til lillebror.

Kjapp strikk

Sommerferiestrikkingen i år har vært preget av store prosjekter. Mange timer i bil i Europa krevde prosjekter man kunne  holde på lenge med. Innimellom måtte jeg ha noe som var litt kjapt og greit strikketøy, og da ble lua Barley valgt. Den er strikket på p 3,5 i Karisma, men jeg burde ha gått ned på maskeantall; den er altfor stor til Lille E som skulle ha denne. Derimot passer den perfekt til pappaen. En ny lue til Lille E er nå på pinnene…

baley

Skal det være en lue?

Mai og juni er vel de to månedene i året jeg jobber mest. I år er jeg både muntlig sensor og skriftlig sensor, så fritid blir det ikke så mye av. Derfor er det viktig å ha noen kjappe prosjekter som går fort unna og viser raskt fremgang, når rettebunkene virker uendelige.

Lille E har igjen vært modell, siden jeg ikke har så mange rosa 4 åringer hengende rundt oss.

 

IMG_9908

Denne lua heter Beamish, og er designet av Woolly Wormhead, nok en favorittdesigner. Jeg har strikket denne lua flere ganger før, og den er enkel i sin konstruksjon og mulighetene for å pimpe den opp med knapper og andre ting er mange. Pinne 3,5 mm og garn i rett tykkelse. Perfekt om man har litt liggende her og der 🙂

 

IMG_9922

Den andre luen jeg har strikket, på samme pinner og samme type garn er Little Scallops, en søt, liten barnelue designet av svensken Maria Carlander. Her er det egentlig fantasien, og restegarnet som setter stopper for hvordan man ønsker å utforme luen.

Disse to i hvit og rosa er selvsagt ikke til mine gutter, men de blir puttet i gavehaugen. Utover er det noen jenter som har bursdag, og da kan disse kanskje brukes. Vi får se 🙂

Minecraftfeber

 

 

 

Her i huset raser nå minecraft-feberen. Det spilles på ipad og på Xbox, og er det store samtaleemnet i kompisgjengen til Store M. Man kan si hva man vil om spillet, men at det fremmer kreativitet er det ingen tvil om. Og som den strikkende mammaen jeg er, så vil jeg jo gjerne oppfylle sønnens ønsker, denne gangen en lue som passer til en som spiller Minecraft.

image_medium2,

Garnet er noe jeg fant på Nille. Luer er en forbruksvare her i huset, så å bruke garn fra Det Helligste er litt nytteløst, da luene har en tendens til å gå seg bort å SFO, i garderoben før håndballtrening eller hjemme hos en eller annen. Pinne 4,5, 84 masker og en kveld senere var luen ferdig.

Varmt for ørene

Jeg ser at det har vært lenge siden sist jeg har blogget. Hva som er grunnen til det er nok en kombinasjon av at jeg er mamma i en travel familie og at blogglysten kanskje ikke har vært på topp. Men selv om jeg ikke har vært så aktiv her, har jeg jo strikket. Jeg har i utgangspunktet ikke vært noe glad i å strikke luer, men ett eller annet har skjedd i høst, for jeg har virkelig fått ånden over meg. Godt er det. Her er altså en liten presentasjonsrunde, godt hjulpet av isopor-mannen Ola, og isopor-kvinnen Ida, begge importert fra Kina.

 

P1040090

FWSS har kommet med en trendy og hipp lue, men siden jeg kan strikke, tenkte jeg at en slik glattstrikket lue skal jeg klare å lage selv. Alpakka har jeg massevis av, og det samme er det med pinner. Etter å ha forsøkt meg litt frem og tilbake med antall masker og hvor langt jeg skulle strikke før jeg startet fellerunder, ble dette resultatet. Kanskje jeg neste gang går ned en pinnestørrelse for å få litt tettere resultat. Men lua er hipp, selv om Kari her speider utover høstblader på landet.

 

P1040085

Her viser Ola fram en herrelue jeg har strikket før, nemlig Exeter., en kjapp og grei lue strikket på pinne 3,5, her i brunt østlandsgarn. Jeg har strikket tre stykker av denne, alle med litt forskjellige størrelse og fasong. Denne er vel egentlig tiltenkt Mannen i Heimen, men har er ikke sikker på om han vil ha den. “Jeg har jo nok av luer!”

P1040046

Her har lille E og store M fått hver sin jentelue på toppen. Mammaen her skal nemlig stå på Blå- julemarked i år, og da trengte hun noen ting hun kan selge. Disse luene er kun strikket i ribb, mønster etter eget hode, fin pompom på toppen og visp; ferdig. Strikket i superwash så barnehagemammaer kan slenge dem i vaskemaskinen etter endt dag i snøslaps. Man må jo tenke praktisk. Lille E og store M var veldig enige om at det var kun for bilde sin skyld de hadde luene på, godt bestukket av lego mammaen hadde i skapet.

 

P1040076

Selv om dette ikke er en lue, men med veldig bredt pannebånd, viser Ida stolt frem Mariuskreasjonen likevel. Dette er en oppskrift jeg fikk fra en av strikkebøkene til Allers. Selv om jeg har fulgt pinnestørrelse og maskeantall godt, så synes jeg det ble veldig bredt. Men kan jo fungere som hals og? Uansett; Marius er kult, selv om Kari her også har nok litt mindre hode enn de fleste nordmenn.

Lue er kult

Det synes i alle fall  mammaen til Lille E og Store M. De er ikke helt enige. De foretrekker at luene bor i skuffen sin i gangen, langt fra små guttehoder som synes de “klør, er i veien, irriterende, dumme, teite, varme, kalde, feil farge”. Men mor er innstendig, og strikker og strikker flere og flere luer (og dessuten er det jo så mange flotte oppskrifter der ute!).

Store M fikk en av Wolly Wormheads kreasjoner. Jeg er en svoren fan av alle de ting hun har designet, men denne lua ble jeg litt skuffet over. Enten har gutta mine underlige hodefasonger, eller så er det noe merkelig med måte den er konstruert på. Her er det mye wrap and turns (noe jeg ikke er storfan av), men det gikk. Garnet er smart i fra Sandnes. Oppskriften kan du finne her.

P1020967_medium

 

En lue som jeg var med fornøyd med var denne. Strikket i samme garn og farge som Store M’s sin, men en helt annen modell. Jeg synes Lille E sin sitter bedre på hodet og gir min kjære fireåring et snev av swag. Til tross; lua er brukt minimalt (mangler jo Batman og Lynet).

P1020977_medium

Gult er kult..?

Min bestevenninne, og forlover Ki er verdens beste venninne (derfor bestevenninne). Hun har det litt leit akkurat nå, og da må man prøve å muntre henne opp litt. Ikke at glede og lykke kan kjøpes for penger, men noen ganger tror jeg det kan gjøre hverdagen litt lysere, iallefall hvis det er med omtanke og kjærlighet.

For noen uker siden vaset vi rundt i Oslo, og hun viste meg en lue i gulfarge med hullmønster. Jeg kjente på lua, fikk kuldegysninger nedover hele ryggen, for den var i akryl. Som en strikkende dame har jeg jo litt forakt for disse billige kjøpeluene laget i akryl som ikke varmer toppetasjen. Derfor tenkte jeg at jeg skulle strikke en tilsvarende lue, men i alpakka, som er et mye bedre alternativ.

P1000562

Mønsteret har jeg hatt liggende i køen min lenge, og garnet fikk jeg i julekalenderen min av Strikketrollet, og jeg hadde en formening om at disse to i kombinasjon kunne gi den lua Kin kunne ønske seg. Dobbel tråd og deilig, varm og myk alpakka, en ballong til blokking og så et par dager senere klar til bruk. Jeg ser at det ikke er min farge, jeg tror nok at den passer mye bedre til Kin.

P1000564

Den skulle også være litt baggy, men det kommer ikke så godt frem på dette bildet, her ser den jo bare litt klumpete ut.. Hmf.. Men iallefall, mønsteret er Tuva og kan finnes her, garnet er Inca alpakka fra rauma- et hyggelig bekjentskap.

P1000573

I tillegg til lua legger jeg ved lego-fargestifter og en polkadot sminkepung, begge deler bestilt fra etsy. 🙂 Så får vi se i dag om det faller i smak 🙂

Damsel- for tøffe jenter, og gutter?

I Bambinies-boken til Woolly Wormhead er det så mange flotte luer. Jeg har strikket noen av dem, og vist dem i et tidligere innlegg, men Damsel er ny. Luen er kjapp å strikke, og morsom, bare man kommer over wrap and turn, som for meg har vært litt skummelt. Sokkegarn på dobbelt tråd er jo ingen sak, og da går det fort i svingene. Lua er strikket sammen bak, så en liten søm kan man se.

 

 

Store M er modell, og selvom favorittfargene for tiden er orange og rød, så falt ikke denne i smak. Den ble for jentene. Kanskje var det stjerneknappene, eller det rosa og lilla i garnet, men denne kunne han til nød (med bestikkelse) posere med. Jeg fikk streng beskjed om at han ikke kom til å bruke den på skolen. Og det skal han få slippe. Dette er nemlig en fremtidig julegave til ei tøff jente som har sans for spreke detaljer. Knappene er fra samme ebay-butikk som jeg har brukt tidligere på disse luene, men dessverre kan jeg ikke huske hva den het. Kule er de iallefall!

 

Nå er det iallefall høstferie her, og vi setter kursen til Danmark, hvor vi neste lørdag skal gifte oss. Regner med og tror at det kommer til å bli en fin dag, med gutter i bunad, brudgom i dress og bruden; ja hun skal vel ha en kjole på 😉

Luebonanza

Det har vært lenge mellom innleggene her på bloggen. Noen ganger er det bare slik at livet kommer litt for nærme, og da må man huke tak i livbøyen så godt man kan, og prøve og holde seg fast. Selv om det har vært få innlegg her, har jeg innimellom takene, ikke bare for rekreasjon og avstresning sin skyld, men og for å skape noe midt opp i alt kaoset, strikket litt. Jeg liker i slike perioder (heldigvis hører de til fåtallet her i livet), å ha små prosjekter som jeg kan se enden på. Valget ble da barneluer. Lille E og Store E ønsket seg vinterluer, og etter å ha kjøpt «Bambeanies» av Woolly Wormhead (en SUPER designer) fikk de velge hvilken lue jeg skulle strikke. Valget falt på disse søte her. Fargene har de valgt også. Den ene lua til Store M (rødt og orange) ble litt liten, så der måtte mor strikke en ny. Enten blir den som ikke passet med på julemarked, eller så blir det en julegave.

 

Den rosa er strikket etter samme mønster som de to foregående, men uten snorene på toppen. Synes det var greit å kutte de ut, men isteden sprite opp lua med to knapper kjøpt for en slant og ingenting på ebay (lurer på hva de IKKE selger på ebay, jeg…) Alle fire luer er strikket på pinne 3,5 og diverse rester av mor Aase, rubin, og smart er brukt i et herlig sammensurium.

 

Siste lue av dem alle er og fra bambino-boka. Denne er strikket med dobbel tråd med babyulla til viking garn på pinne 4,5. Super enkel og kjempesøt, men ALTFOR liten til Lille E, som skulle være mottakeren. Den har en super passform og sitter godt rundt ørene. Mulig denne blir med på marked også?