Blog Archives

På kakebesøk hos faster Emse

Vinterferien tilbringes i år i Århus, og vi nyter hver dag. Akkurat nå slapper vi av med børnetv mens faster og farmor lager middag. Mor koser seg i sin nye gyngestol foran vedovnen med laptopen. Det er jammen meg deilig å være norsk i Danmark.
I dag har vi vært i svømmehallen med Store M og Lille E. Mannen i Heimen måtte på rådhuset for å se på noe med statsborgerskapene, men farmor var en fullgod erstatter i bassenget. Guttene lekte og ble gode slitne, og etter at passbilder var tatt, og pizza spist (kan virkelig anbefale Italia), gikk turen til faster Emse, for å besøke henne i hennes nye leilighet. Det er alltid fint å komme til faster Emse, for hun har alltid så godt tid, særlig til den yngre garde.

P1000191

Etter at epleskiver var spist, og det var fortsatt varm te i koppen, fant jeg frem strikketøyet. Selvsagt er strikkepinner med rundt når jeg har ferie, for hver en passende stund brukes til å få strikket noe masker. Det er terapi, og ferie skal jo være terapautisk. Denne gang er det sokker jeg få ferdig og som regnbuen gjør de meg like glad. De er fargesterke og kule og strikkes fra tåen.

P1000183

 

Og nydelige garnnøster må jo ha et lite hus å bo i. Disse sokkene bor i en bird leg bags, som er en av mine favoritter på strikkemappefronten. Jeg har flere av henne designs, og jeg elsker dem! Jeg liker de små detaljer som karbinkrok i hempen, og perle som matcher stoffet i glidlåsen.

P1000188

Nå lukter det som om middagen snart er ferdig, så da får jeg rive meg løs fra stolen. Det er bare godt å være i Danmark 🙂

Stripestrikking

Selvom det er bryllup som står på agendaen, får man jo tid til å strikke. Denne gang er det bestefartrøyen fra Nøstebarn som er under produksjon. I herlig fargebad fra kauni blir den et fargeglad innslag i høstgarderoben.

20120930-210125.jpg

Ja, jeg strikket

Ja jeg strikker selvom det er sommerferie og vi har vært på farten snart i en måned. Jeg hadde selvsagt pakket med meg mange mulige prosjekter, og flere ble til underveis. Når vi er i Århus så er det to butikker jeg alltid må innom: Garnlageret og Fandango. I sistnevnte butikk kjøpte jeg strikkepakker med ferdig garn som passer til hverandre, og det er nå på pinnene, en enkel nøstebarngenser strikket til Lille E. Han ble sur, for han ville ha sokker, så da måtte jo mor ta en pause i genserstrikkkingen og legge opp et par sokker. Og mottakeren er superblid!

20120802-200316.jpg

20120802-200415.jpg

Farging av garn

Jeg ser det litt lenge mellom hvert blogginnlegg nå, og som alt annet har det sin naturlig forklaring: Vi har hus. Og med hus mener jeg at det er mye å gjøre, særlig når en bråbestemmer seg for at man skal ha et helt nytt kjøkken (inkludert oppussing fra topp til tå, og ny innredning), grunnet en liiiiten vannskade som førte til at vi må bytte hele gulvet i kjøkken og i stue (takk til forsikringsselskapet! 🙂 )I tillegg til dette skal vi bygge på et nytt soverom med kjellerrom, samt gjøre om på et rom som allerede er her. Puh, kjenner jeg blir helt matt av alle avgjørelsene som må tas, men heldigivs er Mannen i Heimen flink til å ringe entrepenører og orde opp, så jeg slipper billig fra det. Nå har jo mai kommet for fullt, og det vil si masse kveldsjobbing med bunker med rettinger som venter. I min iver i vinter meldte jeg meg også som sensor i norsk, noe som gjør at rødpenn og karaktersetting blir i mais tegn.

Innemellom får jeg jo tid til litt strikking. Etter å ha lest på nøstebloggen om farging av ull, fikk jeg lyst til å prøve jeg også. Resultatet ble veldig bra, fire blå, men litt skjoldete nøster som skal brukes til et sjal, og da synes jeg at det ofte kan være en fordel om fargen er litt ujevn. Hadde planer om å farge et linskjørt på denne måten også, men nå er jeg litt i tvil etter jeg så forskjellen på innfaringen. Kanskje får skjørtet en runde med farge i vaskemaskinen i stedet.

Kveldskos

I dag har det vært en aktiv, men meget flott dag. Solen har skint litt innemellom regndråpene. Lille E og jeg har vært på cafè, kjøpt garn, vært på kaffebesøk, og hentet Store M i barnehagen, hvor ettermiddagen og kvelden ble brukt til hygge og kos. Et lite skår i gleden var det at Mannen i Heimen måtte jobbe overtid, og derfor ikke fikk vært sammen med oss.

Lille E utforsker stadig, og nå er det morsom å krabbe opp og ned av hyller og dytte på alt som er. Store M passer godt på slik at lillebror ikke skal skade seg. Og så ler de med hverandre. Det er rørende å se hvor glad de er for hverandre, til tross for aldersforskjellen.

Som vanlig har jeg ikke klart å la strikkepinnene ligge. Jeg har mange prosjekter på gang, og flere på trappene, men jeg har sagt til meg selv at jeg nå ikke skal ha mer enn 5 prosjekter på samme tid. Så da var det bare bite tennene sammen og strikke videre med tynne pinner på denne sommerdrakten til Lille E, og lukke ørene for stemmen i hodet mitt som sier: “Det nye garnet, det er veeeeldig fint, tenk så morsomt det kommer til å være å strikke jakker av det!”

Bukse i lerke

Dette er et prosjekt som jeg har hatt liggende noen uker, men nå er den ferdig; en bukse i lerke. Den er i samme sett som jakken jeg har strikket tidligere til Lille E. Jeg er som sagt veldig glad i dette garnet, og det er lett å strikke med, går relativt hurtig på pinne 3,5, og så er det mykt og godt å ha på seg. Selvom buksebena er strikket noe lengre, synes jeg de ble litt i snaueste laget, men de passer godt nå, men holder vel ikke så lenge som jeg kunne ønske utover sommeren.

Tenkte jeg også skulle legge ut bilde av mitt påskeprosjekt, mariusgenser til Mannen i Heimen. Jeg har kommet 31 cm på bolen, så det går fremover. Nå lar jeg dette prosjekte ligge litt, fordi jeg har noen andre plagg jeg må få unna først, blant annet en dåpsgave.

En onsdagskveld

Store M har snart bursdag, han blir fire år, og i år er han veldig bevisst på dette med feiring, gaver og ikke minst kake. Han har bestilt gulrotkake, og det skal han få. Men i går kjøpte jeg en poste med muffinsblanding og glasur, for jeg tenkte han selv kunne bare til bursdagen. Og det ville han med stor iver. Han rørte og smakte, pyntet og lo, og resultatet var sjokolademuffins med grønt glasurtrekk og med fotballpynt, stor stas, særlig da de var ferdige og det var tid for prøvesmaking. Da Store M hadde lagt seg, ble det tid til andre kveldsysseler, som OL, denne gangen herrestafett, hvor Norge tilslutt fikk sølv. Strikketøyet var selvsagt også fremme. Planen var å strikke et par votter fra Raumas selvbuhefte til Lille E, men de blir så store at det er nok heller vottter til Store M i stedet. Jeg ble litt demotivert da jeg fant ut av dette, så jeg må grave frem litt lyst til å få de ferdige. Jeg håper dette ikke blir en ufo som ligger gjemt i en kurv.

IKke alt går etter planen

Før helgen var planen for dagen i dag å ta med ungene ut på tur, en i pulk og en på ski. Matpakke og kakao skulle også være med. I følge yr skulle det det bli strålende solskinn med bare et par minusgrader, så alt lå ann til at det skulle bli en fin tur. Da jeg våknet strålte solen som den bare kan gjøre i februar, men skuffelsen ble stor da gradestokken ble sjekket og det viste seg at det var vesentlig kaldere enn det jeg hadde regnet med, nemlig -18,7, med andre ord ingen tur, ingen kakao og kvikklunsj. Etterhvert begynte gutta å komme seg i gjenge, og det viste seg formen ikke var helt tipp topp der heller. I stedet ble det gjort klart for en hyggedag inne, men forskjellige aktiveter for store og små. Ut på dagen dro Store M og Mannen i Heimen på kino, og jeg og Lille E ble igjen hjemme. Og har jeg ikke fått flotte tulipaner av min bror og svigerinne som var på besøk? Selvom dagen ikke ble slik vi hadde planlagt, endte det bra likevel. Og hvem vet, kanskje er vi på tur neste helg i steden?
Forøvrig så holder jeg på å strikke en bukse til Lille E som skal passe til Mariusgenseren jeg strikket til ham tidligere.

Fredagskos

Endelig er der fredag. Ikke det at fredager er så veldig annereldes enn andre dager, men man merker jo at skuldrene senker seg litt mer enn til vanlig, selvom man er hjemme i mammapermisjon. Her sner det i dag, men vogna med Lille E har vært ute på tur for det. Hugget ved har jeg også gjort, så nå er alt klart (bortsett fra at jeg burde ha støvsuget gulvene) til helgen og alenemamma-kvelden (Mannen i Heimen skal på jobbfest). Til bursdagen min fikk jeg en te jeg har hørt mye om, men ikke smakt så i dagens anledning har jeg kokt opp vann og funnet frem teen. Skal kose meg med den sammen med noe strikketøy (holder på med ullbukse til Store M og sokker til pappaen min) samtidig som jeg ser en episode av “True Blood” (ikke noe er så kjekt med serier på dvd slik at man kan bestemme selv når man har mulighet til å se den). På det ene bildet her er det min stakkars Erica som står gjemt under sneen. Faktisk så er det to, men bare den ene synes. Jeg har nemlig klart å glemme de ute og så nå har de fått vinterkåper på begge to.

Jeg har ikke gitt helt opp…

……….. den berømmelige mariusgenseren, bare se:

marius_ikke-ferdig

Etter å ha strikket hver del ferdig og satt dem sammen for å få til rundfelling, tok utgangspunkt i et annet mønster fra Sandnes med rundfelling på marius med samme maskeantall som jeg strikker, så jeg jo at det ble jo helt noldus. Det endte jo med at jeg måtte bite i det sure eple, og innse at jeg måtte rekke opp, strikke hver del for seg, og så montere det sammen. Jeg hater å montere, men heldigivs så sa mamma at hun gjerne hjalp meg med deg. Men genseren har blitt liggende, og liggende, og i dag tok jeg den frem, og er nå ferdig med den ene armen. Det kan jo være lurt å få den ferdig før ungen har vokst helt ut av den? Så får vi se om jeg klarer å holde motivasjonen oppe, og få den strikket ferdig før jul…..