Blog Archives

Lukt av jul

I dag er det søndag og formiddagen har blitt brukt til rydding og baking (og bittelitt strikking). Store M skal på teater og se “Annie” med klassen ( og mammaen får være med), mens Lille E venter storinnrykk fra gutta boys fra barnehagen. De er et trekløver som ikke lar seg splitte, og det er vi veldig glade for!

Selvom det er nærmer seg desember (hvor blir november av?!), så kan man få lov til å kjenne litt på julefølelsen, selvom det er vanskelig med tentamensbunker som er høyere enn Eiffeltårner venter på å bli markert med rødt. Klementiner gir for meg et snev av julelukt. Og med den lukten i stua inntar vi søndagen.

Som små søte sukkertøy

(La dere merke til allitrasjonen her? *språknerd*). Jeg er glad i farger, og jeg er glad i detaljer, og når man kan kombinere disse, blir jeg glad! Derfor lurte jeg meg inn på ebay en sen nattetime, med paypalkonto i nærheten og shoppet litt. Første sending kom i dag, bestående av fargerrike barneknapper i plast kjøpt her, samt noen andre knapper i perlemor og maskemarkører som ser ut som binders (de også i plast). Disse knapene er egner seg nok ikke så veldig til jakkebruk, men å sprite opp strikkeplagg tror jeg de blir perfekt! Små votter med is på, en lue med noen marihøner, tøffe guttehalser med fotball på, you name it.

 

Verdens beste

Om ikke mange månedene skal jeg stå brud. Ser at jeg egentlig burde hatt en egen bryllupskategori her på bloggen, men siden jeg ikke er så opptatt av prinsessekjoler og diadem, så tror jeg at det ville blitt kjedelige blogginnlegg å lese. Derimot er jeg opptatt av at bryllupskaken skal være god ( den er bestilt hos Langenæs, jeg sier ikke mer…) og at vi skal ha malte glass som lys til mottakelsen etter vi har spist middag ute på Constantia 2 ( de har Nanna Ditzel Trinidadstoler!! ). Kjoler kommer nok på plass og gutta skal ha bunad.
Vel, poenget mitt med dette var egentlig at jeg ble overrasket. Helt uventet og av verdens beste mann. Som er en av de mange grunnene til at jeg skal gifte meg med ham. Vi var på besøk i Illums for å se på ting til ønskelisten, og mens jeg surret nede i kjelleren for å se på puter til Eams stolene, gikk mannen opp for å kjøpe en kopp til en lampe. Da vi møttes for å dra hadde han med en gave til meg. Kjøpt spontant der og da: en Ilse Jackobsen paraply. Er det rart jeg vil gifte meg med han?

20120728-181156.jpg

20120728-181218.jpg

Strikkerens beste venn?

Noe jeg er helt og holdet avhengig av er maskemarkører. Både når jeg legger opp (en markør etter hver 50 masker, hater å måtte telle 270 masker omigjen og om igjen…), når jeg strikker rundt og rundt for å markere start og slutt på omgangen, ved rapportert når jeg strikker sjal, eller ved en enkel raglandfelling. Har jeg glemt markørene mine når jeg er uten for heimen med strikketøyet i fanget, kjenner jeg desperasjonen ta et hårdt tak rundt hjerterota. Hvordan skal dette gå? Klart kan man bruke tråd, men jeg liker nå markører av metall bedre. Lettere å skifte fra en pinne til en annen, og enklere å holde styr på.

Jeg har brukt mange forskjellige typer, plastikk som ser ut som en binders, noen sirker med spisser som faller av, vaiere som jeg har laget selv, gummiringer fra knitpicks.. you name it. Etter lang prøvetid har jeg funnet ut hvilken type jeg liker best. Det er de med ringer på, som er lette å flytte fra ett sted til et annet. Så hva gjør man da? Jo man lager dem selv! Under er et lite utvalg, og liker du dem? Ja, jeg har noen for salg også, bare ta kontakt.

 

Sokkegalskap

Jeg har fått en ny dille, nemlig sokker. Ikke vanlige med ribb, men gjerne med hullmønster og struktur, og i løpet av den siste tiden har det blitt noen, og jeg har flere mønster jeg har lyst til å prøve meg på. Og ekstra stas er det når man kan strikke fra lageret, som gjerne skulle ha krympet litt.

Første par ut er blueberry waffel-sokker. De har jeg strikket til Mannen i Heimen. Garnet var en gave fra K, herlig opal tror jeg det var. Disse er strikket på pinne 4, og de sitter kjempegodt på foten! Veldig fornøyd med disse, selvom mønsteren nok hadde kommet bedre frem med ensfarget garn.

 

Neste par ut var disse spring forward-sokkene fra knitty.com. Garnet er fabel, og jeg synes fargene i det passer godt til mønsteret. Selvom mønsteret ser litt avansert ut, er det utrolig simpel egentlig, og man husker gjentagningene i hodet nesten med en gang. Hva jeg gjør med disse vet jeg ikke, enten så blir de en gave eller så tar jeg dem selv…

 

 

 

Neste og siste par ut for denne gang er flutterby-sokkene. Disse ble strikket i det nye sokkegarnet til Sandnes,  fantasy strømpegarn. Jeg likte garnet godt, selvom det noen steder er litt ujevnt spunnet. Jeg ville ikke har for mye variasjon i fargene til disse sokkene, og siden jeg er så glad i rødt, falt jeg helt for de flotte sjatteringen som er her. Nok et enkelt mønster å huske hvis man ønsker å strikke noen sokker som er litt utenom det vanlige.

 

 

Jeg har blitt hekta på etsy. Jeg tror det har noe med å gjøre at innemellom all retting på pc (de fleste eksamener leveres digitalt nå), så har jeg hatt behov for en pause, og da har jeg jo surret meg inn på etsy, noe som har gjort at jeg har kjøpt både håndfarget garn, strikkevesker opp og i mente, strikkepinner og disse flotte sokkeblokkerene. De er laget i resirkulert plast, og jeg digger bare designet. Flere ting kan ses i butikken her. Selgeren er hyggelig og imøtekommende og svarer rask på henvendelser, så det er verdt å ta en titt.

 

Nye merkelapper

For noen uker siden satt jeg sammen med en venninne og fant ut at lapper til å sy fast i strikketøy jeg har laget, var en god ide! Så etter litt frem og tilbake, med design og navn, endte jeg opp med dette resultatet:

Hånden som mitt håndavtrykk på plagget 😉 Så nå må jeg bare ta fatt strikkepinnene igjen, så jeg har noe å sy disse merkene på.

Endelig! Jeg har ventet så lenge….

….og nå er den her. Iallefall snart er den her. Det vil si, at delene skal skrus sammen og så er min nye, stasjonære pc klar til bruk! Heldigvis er Mannen i Heimen fagmann på området, så han han fikk i oppdrag å bestille deler og sette alt sammen, installere og oppgradere, slik at jeg om noen timer kan sette meg ned ved min nye stasjonære pc og bare logge inn. Jeg gleder meg. Det er ikke helt det samme å blogge, leke med bilder og lignende på en liten minipc. Men kanskje det viktigste av alt: Få lagt over alle strikkeoppskriftene jeg har liggende på backupen, slik at jeg kan ha alle oppskrifter på ett sted!

Legg merke til det blå armbåndet han har rundt håndleddet. Jeg lo godt da jeg så det, for i andre enden sitter det en klype som han har festet til kabinettet. Og grunnen; ikke gi kompontentene støt. Alt man ikke vet.

Fire ting jeg blir glad av

holder på å strikke, men det tar litt tid å få ting ferdig. Noen ganger har døgnet bare for få timer. Håper det ikke blir så lenge til jeg får noe ferdig som jeg kan blogge. Frem til da, har jeg tatt bilder av fire ting som gjør meg glad.

 

4tingglad

1: Min fine, flotte nye lysestake, kube fra Paustian.Jeg liker å tenne lys i vinduet når det begynner å bli mørkt ute, og jeg liker denne staken så godt fordi man kan bruke lange lys, og forholdsvis mange på et lite omårde. Blir skikkelig kos når lysene tennes og mørket kommer snikende.

2: Min nye minipc! Den er RØD, og alle som kjenner meg vet at rødt er min favorittgfarge. Liker at den er så liten og nett og lett at den kan fraktes lett rundt omkring, og har meget lang batteritid så jeg slipper ledningskaoset.

3:  Varm te. Te er alltid godt, og særlig når den er laget i min nye RØDE tekanne . Og så blir jeg glad av te.

4; Småfugler som spiser. Dessverre var det ingen fugler da jeg tok bilde av fuglehuset vårt, men jeg har sett de der 😉 Dette fuglehuset er fra Danmark, og jeg synes det er så fint! Jeg liker at det er enkelt, men samtidig spesielt og så er det perfekt til små pippier som er sultne i vinterkulden.

Hverdagsglimt

Det er en stund sisten siste oppdatering, og det er ikke fordi det ikke skjer noe på strikkefronten, men fordi jeg holder med på så mange prosjekter på en gang, at jeg ikke klarer å bli ferdige med noen, virker det som om. Men nå  er jeg i gang med rundfelling på Marius, og snart ferdig med bolen på uglejakka, så det går fremover.

Her om dagen var vi ute på en ettermiddagstur til fotballbanen like ved der vi bor. Store M og pappaen sparket ball, mens Lille E og jeg slappet av i sola og var fotograf. Ved siden av banen vokste den en stor, men enslig solsikke. Solsikke er en av mine favorittblomster, og selvom fristelsen til å ta den med hjem var stor, klarte jeg å la den stå. Store M viser hvordan man skal lukte på den, man får nemlig plass til hele ansiktet inne i blomsten..

solsikke

Jeg liker overraskelser. Det er ingen hemmelighet at det kiler litt ekstra i magen når det er noe jeg ikke vet hva er eller hva som kommer. Her om dagen ble jeg overrasket stort av Mannen (fortjener stor M i dag synes jeg), for hjem til mor hadde han med et stykk iphone 3gs, eller var det 3sg, eller var det s3g?? Jeg har sansen for litt små, men morsomme gadget, så dette var midt i blinken. Nå er vi blitt iphone-nerder begge to her. I tillegg hadde han kjøpt med et blad, om scrappbooking. Jeg har ikke laget noe særlig annet enn noen kort, men kunne godt tenke meg å prøve ut noe mer, da med bilder. Har nå sett noen videoer på youtube på min iphone (nerd-nerdere-nerdest??) om hvordan man lager små minialbum, og det kunne være morsom å prøve. Om det er noen som har tips og gode råd/linker å komme med, tar jeg gjerne i mot!

iphone

Og så litt garnporno…

Den løpet av den første dagen vi var i Århus måtte jeg selvsagt innom min faste garnlanger. Garnlageret at alt det garn som hjerte kan begjære, og fargene er like stort i utvalget som sortene. Denne gangen klarte jeg å begrense meg (er litt stolt av meg selv…), litt fordi lageret hjemme har en tendens til å heller bli større enn mindre.
Først fant jeg frem noen bunter Lucca, elsker dette ullgarnet. Det er så utrolig mykt og bløtt, og passer perfekt til babystrikking.
lucca
Etter å ha hørt så mye om Arwetta sokkegarn måtte jeg også kjøpe noen nøster av det, så får vi se når det blir brukt til sokker. Uansett, nå er det iallefall kjøpt 🙂
arwetta
Så får jeg avslutte med litt mønster, det ene er mønster fra Hjertegarn, babystrikk, og så var det GDs eget design av en flott islender til barn. Kjøpte ikke garn, kun mønsteret fordi jeg syntes det var så flott. Om det blir strikket vet jeg ikke, men jeg har da oppskriften hvis jeg skulle få tid 😉
monster

60-tallet var kult…

Jeg er dessverre for ung til å ha opplevd det glade 60 tallet, noe jeg skulle gjerne ha gjort. Jeg synes at 60-tallet, i tillegg til god musikk, tøffe sko,langt hår, og idealisme også produserte en del kule strikkeoppskrifter. Da jeg i dag i en garnbutikk kom over disse skattene måtte jeg jo bare kjøpe med meg noen. Jeg endte opp med 12 oppskriftark, alle sammen fra 60-tallet. Om jeg kommer til å strikke noe av det vet jeg ikke, men en kuriøsitet er det jo.

 

60tall2

60tall1

Og disse har jeg planer om å ramme inn. Brun maling og noen trerammer er funnet frem, så får vi se hva resultatet blir. Tenkte jeg skulle bruke som bilder på mitt hobby/garn/strikke/arbeids-rom. Legg merke til de Blendahvite-tennene og det glatte håret som ligger som støpt på hodet…
60tall3

Jeg har også vært på etsy og kjøpt knapper som så mange andre.. Kjempesøte og fortryllende. Disse skal brukes på ulldress og bestefarstrøyer til gutta-boys. Er de ikke nydelige? Tror jeg kommer til å bestille flere av dem.

knapper