Blog Archives

Litt strikking ble det i sommer også…

Så nærmer juli seg slutten og mange nyter de siste dagene av en etterlengtet ferie. Jeg har en et par uker igjen, og reiser snart over til Vestlandet til hytten vår uten for Bergen, og har allerede planer om hva som skal være med av garn og pinner. En hverdagsjakke som ble påbegynt for et og et halvt år siden i kauni har planer om å bli ferdig, og garn kjøpt i Riga for over et år siden har planer om å bli en genser. Og så får vi se hva resultatet endelig blir.

I sommer har jeg strikket mye på vår vei gjennom Europa mot Italia. Heklenåla har laget noen fargesterke kluter. Det er noe som er kjapt og enkelt og greit å ta med rundt på farten, slik som når man venter på at vasketøyet skal bli ferdigvasket på et myntvaskeri, eller i kø. Disse blir nok med på marked før jul, så får vi håpe at noen liker fargesterke vaskekluter i en mørk desember.

Andre prosjekter jeg har laget er et par enkle pulsvanter, perfekte for restegarn. Et par ekstra har det blitt. I bakgrunnen på bilde er de vakre Dolomitene ved Sela passet mellom Italia og Østeriket, et vakkert landskap man ikke kan gå glipp av.

 

 

Pannebånd

panneband.jpg

Her har jeg heklet et slikt fancy og hot pannebånd som alle under 18 går med. Jeg må jo prøve å følge trenden, så derfor laget jeg ett til meg selv, heklekrok 5 og garnet er Paris fra Drops. Omkretsen passer, men det har en tendens til å gli opp på hodet, så det ser litt merkelig ut.. Jeg får prøve ut forskjellige måter å bruke denne nyanskaffelsen på, så finner jeg nok ut av det.

Jakke til arvingen

jakke21.jpg

Garn: Silkealpakka fra Drops

Mønster: Mitt eget hode denne gangen også

Pinne: Heklenål nr 5

Dette er første gang jeg har heklet noe som helst av betydning, og etter en del forsøk og god hjelp fra hobbyboden klarte jeg å få til disse stavene, og ikke minst, få sidene til å bli rettet. Jakken er heklet i tre deler, et  bakstykke og to forstykker. Til slutt har jeg heklet noen kanter foran med fastmasker, og laget små knappehemper. Genseren passer godt til lille M, og fargene kler han godt, så jeg håper denne blir brukt litt, for det var mye slit, men egentlig ganske enkelt da jeg endelig fikk dreisen på heklenålen.

 

Maskemarkører

markorer4.jpg

Jeg fikk et lite innfall i dag, og her er resultatet. Jeg har aldri laget slike før, men etter en tur innom en hobbybutikk, laget jeg disse. Kjempe enkle, og så praktiske! Fire sett med to markører i hvert. Må også legge til at arvingen hjalp til med å træ perlene på vaieren.