Blog Archives

Et nytt forsøk

Noen ganger må man mordere et mønster og gjøre et nytt forsøk. Siste sommerferiestrikk for i år var denne lua som ble altfor stor. Barley fra Tincan-knits er et fint luemønster. Man kan variere størrelser med garn og pinner. Jeg bommet skikkelig sist, og fant ut at jeg fikk gjøre et nytt forsøk; mindre maskeantall og med litt mindre pinner.  Lua ble nå passende til poden, og er klar for høstdager i skogen.

20150828_165325_HDR

Og hvem har sagt at tøffe gutter ikke også kan perle? Her lages et Captain America-skjold til lillebror.

Som perler på en snor

Jeg har en meget god kollega som har begynt å strikke, og hun er kjempeflink! Her for et par dager siden gikk hun i gang med en engelsk oppskrift, tiltross for at jeg klarte å lese den feil og hun måtte rekke opp en del. Det er en top-down genser med hette, og da tenkte jeg hun trengte noen maskemarkører til raglanen. Det er lenge siden jeg har laget noen nå, men det går kjapt unna, og ekstra gøy er det når de faller i smak. En har en annen perle for å markere start/slutt på omgangen. Strikkepinnen de henger på har jo en egen historie. Disse fikk jeg av min svigemor og de har perleendestykker-vakre ikke sant?

Maskemarkører

markorer4.jpg

Jeg fikk et lite innfall i dag, og her er resultatet. Jeg har aldri laget slike før, men etter en tur innom en hobbybutikk, laget jeg disse. Kjempe enkle, og så praktiske! Fire sett med to markører i hvert. Må også legge til at arvingen hjalp til med å træ perlene på vaieren.