Blog Archives

Så har grillsessongen startet

I dag skinner solen og gresset begynner å se litt grønt ut. Vi er fortsatt i mars, men det føles ut som om våren har vært her lenge allerede. Gutta har begynt å gjøre klar lekehuset i hagen, fotballmålet er på plass, og nå venter de bare på at trampolinen skal få en ny sommer.

 

P1090360

 

Ett av kjennetegnene på at vi begynner å nærme oss lange sommerdager med gode varmegrader, er lukten av kull, så derfor pakket Lillt E ut grillen fra lekehuset, og var klar til å servere årets første grillmåltid (selv om han ikke liker pølser). Da passer det jo at mor har strikket disse gryteklutene, og da i Lilles favorittfarge: grønn. Og når man har garn til overs er det alltid greit å slenge med en klut hvis man får behov for å tørke opp litt søl. Jeg er usikker på om dette settet blir donert til lekehuset, eller om det havner i gavehaugen…..

Endelig: Gutta har flyttet

men bare for korte stunder av gangen, og det i sitt eget hus; lekehuset som står som et blåbær i hagen, mellom sandkasse og trampoline. Huset er blågrått, med hvite karmer og et snev av funkis. Akkurat slik vi liker det. Terrassen er nybeiset mørkebrunt, selvom det kanskje ikke synes; små barneføtter har ikke tid til å vaske seg før de går inn. Inne i huset, er det lyst og trivlig. Kjøkkenet er ikke stort, men praktisk; komfyr og vask, og mikro på toppen, i velkjent Ikea-stil. Går man videre til stuen finner man den enkelt møblert; en benk med puter, et hvit bord og to stoler; alltid klar til fest. Når aftenen siger på tennes utebelysningen; solceller er kjekke saker.

Velkommen inn skal du være om du er i området; her serveres saft og boller, egg og agurker av soussesjef E.

 

lekehus

Lukt av jul

I dag er det søndag og formiddagen har blitt brukt til rydding og baking (og bittelitt strikking). Store M skal på teater og se “Annie” med klassen ( og mammaen får være med), mens Lille E venter storinnrykk fra gutta boys fra barnehagen. De er et trekløver som ikke lar seg splitte, og det er vi veldig glade for!

Selvom det er nærmer seg desember (hvor blir november av?!), så kan man få lov til å kjenne litt på julefølelsen, selvom det er vanskelig med tentamensbunker som er høyere enn Eiffeltårner venter på å bli markert med rødt. Klementiner gir for meg et snev av julelukt. Og med den lukten i stua inntar vi søndagen.

En elefant kom marsjerende…

Jeg likter ting som er litt annerledes, og da farmor kom med denne lampen, en til hver gutt, ble jeg jo veldig glad. En liten elefant som lyser opp mørke barnerom og vokter over de som har tatt turen til drømmeland er noe som går rett hjem hos meg. Er den ikke søt? Tusen takk farmor og farfar!

 

Update: gutterom og nostalgi.

Lille E fikk i sommer eget rom, fordi mammaen og pappaen bygde på et nytt et til seg selv. Vegger ble kledd med gips og gulv lagt, og ikke minst; vindu satt inn. Vi tok noen av Store Ms gamle møbler som vi syntes passet greit, og siden har det skura og gått litt der inne. Men i helgen fikk vi ut den evinnelige fingeren, og takket være vår venn Ikea ble det en annen svung over rommet. Litt vanskelig var det jo å la være å leke med alle lekene når mamma endelig hadde ryddet alt på plass, og rommet er så innbydende og frister til lek!

Litt gjenstår da. Her mangler det jo litt på veggene kan man jo si… Men det er klar, vi må bare få noen å henge de opp på. Bildene fra kunsteren Ginette Wien som vi er en storfan av, ligger og venter. De var en dåpsgave fra farmor og farfar. Men Lille E som den lille kokk han er, er i full gang med å lage mat på kjøkkenet sitt.

 

Som sagt er Ikea vår venn, og dette er stuva-serien. Jeg liker rene og enkle flater i rom, og så kan man heller pynte opp med kule detaljer. Her er iallefall litt av modulene man kan kjøpe av Stuva. Man velger selv, i kjent ikeastil, om man ønsker skuffer, dører, hyller eller kurver. Den store kassen er perfekt til masse Briotog!

Sett ovenfra ser man flyet som var en dåpsgave fra oldefar, og på veggen er farmors strikkede bamse, og filletante K sin lille, blå, hjemmestrikkede kanin. Fine minner en må ta godt vare på. Og hvem har sagt at aper, dinosauruser og indianere ikke kan bo i en stall?

 

Så er det tavlen da. Den har vi hatt lenge, men nede på et lekerom vi hadde i kjelleren. Kjapt og enkelt å lage med litt tavlemaling og en plate, og passet fint på rommet til Lille E. Med fargeglade kritt ble det morsomt å tegne, og bubbles som kan brukes som vippe, stol og turnstativ venter tålmodig på å bli lekt med.

I et senere innlegg skal jeg vise noen flere detaljer av rommet til Lille E, som også har gode minner. Jeg synes at det er viktig at han i stedenfor å drukne i plastikksøppel heller får noen færre, men kvalitetsting, både av leker og interiør. Jeg regner med og håper at når han selv blir voksen, vil dette være ting han vil ta med seg, slik som Bojesens abe står i stuen hos oss, som har vært Mannen i Heimens siden han var liten. Minner og å skape gode minner er viktig. Iallefall for meg.

 

Farger er bra!

I vårt hjem er de store flatene huset ofte preget av hvitt, i en eller annen nyanse. Jeg synes det er enkelt, KISS – keep it Simple Stupid, er egentlig noe jeg liker (bortsett fra stupid delen da). Da er det bedre å sprite opp hjemmet med kult tilbehør i tøffe farger, som man kan skifte ut når man er lei.  I enden av spisestuen, hvor seks eams stoler har flyttet inn, har jeg hatt en ide om et slags vitrineskap. Jeg er ingen shabby chic- chick, så siden av mange våre møbelbutikker stort sett har skap i den stilen var det vanskelig å finne noe jeg likte. Men så kom jeg over ikeas billy i knallgrønn og jeg ble solgt på minuttet. Etter en liten kjapp samtale med Mannen i Heimen pakket vi hele familien inn i bilen og kjørte avgårde til interiør-helvete/himmelen (kommer ann på om man er mann eller kvinne), og dette til tross for at det var fridag som skulle brukes til kos. Etter litt obligatorisk kjøttboller og en liiiiiten forsvinningsepisode med Store M, fikke vi huka med oss skapet hjem. Nå står det på plass i hjørnet sitt.Noen skruer mangler, men det gjør da ikke noe 😉

 

Jeg synes den røde 70-tallsfargen til le Creuset gjør seg svært godt som konstrast inne i dette skapet. Smelt. Må nok bare kjøpe noe mer så 😉

Noe annet som ble med hjem var disse to kassene (og en haug med andre ting, som møbelpolish, spaghettislei, rammer, en kjele og gavebånd), som skal passe på stearinlysene mine (dog kun de hvite runde) og servittene. Jeg liker servitter med masse farger, gjerne med små ugler, ringer og epler. Dessverre så synes jeg utvalget er bedre i Danmark, så hver gang vi er der må jeg innom fakta og hamstre.

 

Store M 6 år!

For seks år siden hadde jeg en liten gutt med masse hår på hodet, lang og tynn var han, i armene mine. Etter en dramatisk fødsel for mor og barn, kom Store M til verden i -28 kalde. Siden da har hver dag vært en begivenhet, men noen større enn andre. Noen ting bærer man med seg hele tiden (som da poden hadde skrevet “mamaduærfin” på telefonen min) men andre ting dyttens langt bak i hukommelsen. Nå er Store M blir 6 år gammel, og om noen måneder skal han starte på skolen, noe mor forsøker å fortrenge best mulig.

I går var det duket for lag for familie og venner. Kosegjengen fra Skjelland kom flyvende inn på fredag, og det var stor stas at lille-kusine dukket opp, og faster Ems kom også på besøk samme dag.
På bursdagsfesten lørcdag hadde Store M bestilt pizza og jordbærkake, og Lynet McQueen tilbehør, og mor har å følge sønnens befalinger.

Jubilant fikk lagt seg altfor sent, med transformers i den ene hånden og lego i den andre. Takk til alle som kom og feiret dagen med oss. Og tirsdag bærer det løs med 16 barnehagebarn 😉

Sommerferie er…

 

..bursdagsfeiring av verdens søteste, sjarmerende, morsomme,oppvakte, humørfylte toåring,

–  nemlig min lille E.

 

 

…strikking ute i solen mens guttene løper rundt en og leker.

 

 

 

..å få god hjelp til bygging av tilbygg, vårt nye soverrom og under; bod. Tusen takk N! <3

Farging av garn

Jeg ser det litt lenge mellom hvert blogginnlegg nå, og som alt annet har det sin naturlig forklaring: Vi har hus. Og med hus mener jeg at det er mye å gjøre, særlig når en bråbestemmer seg for at man skal ha et helt nytt kjøkken (inkludert oppussing fra topp til tå, og ny innredning), grunnet en liiiiten vannskade som førte til at vi må bytte hele gulvet i kjøkken og i stue (takk til forsikringsselskapet! 🙂 )I tillegg til dette skal vi bygge på et nytt soverom med kjellerrom, samt gjøre om på et rom som allerede er her. Puh, kjenner jeg blir helt matt av alle avgjørelsene som må tas, men heldigivs er Mannen i Heimen flink til å ringe entrepenører og orde opp, så jeg slipper billig fra det. Nå har jo mai kommet for fullt, og det vil si masse kveldsjobbing med bunker med rettinger som venter. I min iver i vinter meldte jeg meg også som sensor i norsk, noe som gjør at rødpenn og karaktersetting blir i mais tegn.

Innemellom får jeg jo tid til litt strikking. Etter å ha lest på nøstebloggen om farging av ull, fikk jeg lyst til å prøve jeg også. Resultatet ble veldig bra, fire blå, men litt skjoldete nøster som skal brukes til et sjal, og da synes jeg at det ofte kan være en fordel om fargen er litt ujevn. Hadde planer om å farge et linskjørt på denne måten også, men nå er jeg litt i tvil etter jeg så forskjellen på innfaringen. Kanskje får skjørtet en runde med farge i vaskemaskinen i stedet.

Oppussing

Vi holder på med oppussing, det vil si, Mannen i Heimen sammen med min pappa pusser opp, mens jeg og Lille E og Store M har vært mye sammen med mormor. Å være i et hjem hvor det mangler vegger og dører egner seg ikke noe særlig for aktive smågutter, så da må man finne på andre ting.

Rommet til Store M var det som sto for tur. Det skulle utvides mot trappen vår ned i kjelleretagen, og det resulterte i riving av vegger, flytting av døråpning, fjerning av gulv og bygging av ny vegg. Mye jobb, og mye tid, men resultatet blir bra. I skrivende stund er veggene opp igjen, og døren flyttet, men det gjenstår en del igjen. Store M gleder seg veldig, og selvom hans ønske om mørkeblått rom ble redusert til et noe mer lysere blått, så blir det spennende å se når alt er på plass.  Det var en befrielse å få vekk brystpanel og mindre pent gulv.
Det er ikke bare barnerommet som skal få nytt utseende men også trappen ned til kjelleren.

Bildene under er tatt fra første dag, samt andre dag hvor den nye veggene begynte å vokse frem. Bilder av endelig resultat kommer når vi blir ferdige.  Jeg gleder meg som en liten unge til å få det hele ferdig. Forhåpentligvis blir det i boks før vi skal ha desembers høydepunkt, hvor vi inviterer venner til tradisjonell dansk julefrokost.

Hagerusk

Når man kjøper hus med hage, er det jo klart at ofte er ikke hagen optimalt slik man vil ha den når man flytter inn. Vi har lenge ønsket å gjøre noe med innkjørselen og buskene rundt parkeringsplassen, og nå tror jeg vi har funnet ut hvordan vi vil ha det! På tirsdag kommer en mann med gravmaskin og singel og skal hjelpe oss å rydde opp i hagerusket vårt. Jeg tror det blir bra. Og det trengs. Og for det noe slitne beddet med mur, som har tatt noen kanter og lakk på diverste biler skal vekk. I stedet blir det, forhåpentligvis, en fin liten mur, og ingen overgrodde bedd, og større plass til bilen, men det viktigste av alt; åpne opp uterommet og skape luft, luft og luft. Jeg gleder meg.

Blomstrende hage

Det er ikke mye jeg får gjort i hagen om dagen, og samboeren har nok med jobb, matlaging, klesvasking og å være pappa. Det blir klippet gress, men stort mer er det ikke tid til for øyeblikket. Dette skal selvsagt bli noe annet, bare lillebror har kommet til verden. Men likevel, til tross for denne unntaktilstand er det fint å se at det likevel blomstrer frodig rundt omkring. Til samboers fordel må jeg jo nevne at han forrige helg kjøpte 5 rododendronbusker som han har plantet i et forsømt hjørne i hagen, og resultatet ble veldig bra. Gleder meg til å se de vokse og spre seg og dekke for søppelkassene til naboen og innkjørselen deres. Samboeren har også fått seg en ny telelinse, så i ettermiddag har han lekt seg i hagen. Jeg ba om å få legge ut noen av bildene han tok, og her er resultatet; og jeg elsker blomster med mye farger!

margeritter

rododendron

roser

blomst

Påskeklart…?

Med solen som skinner inn gjennom vinduet og snøen som smelter, kjenner jeg at nå er påsken rett rundt hjørnet, og behovet for å få litt påskestemning inn i heimen, melder seg. Jeg har aldri prøvd nålefilting før, så etter innkjøp av en ferdigekse fra Panduro, satte jeg i gang, og jeg fant ut at det var både morsomt, og så enkelt å få til! Så nå står disse to tuppene i vinduskarmen og slikker deilig vårsol. Det kommer nok flere høns til flokken senere.
paaskehoner.jpg
Må også vise de flotte påskeliljene som husets treåring kom hjem og ga meg så stolt etter en handletur med pappaen. Påskeliljer er en av mine favorittblomster!
paaskeliljer1.jpg

En ny høst, en ny start

Nå er vi i midten av august, om like sikkert som juli kommer etter august, kommer skolestarten også. Og for meg. Ny skole, ny elever, nye kollegaer, nye vaner, nye regler, gjør sitt til at dagene blir korte, og at det ikke blir så mye tid til strikking og andre bloggespennende ting. Jeg håper at det vil roe seg utover høsten, slik at jeg får tid og overskudd til å ta opp pinnene igjen, men jeg vet bare ikke når. Jeg ser frem i mot å kunne komme inn i rutine, og få hverdagen til å gå som en klokke. Det er fint å ha ferie, men det er godt å komme tilbake på jobb, særlig når man trives godt i jobben. Selvom jeg teller litt dagene til høstferien kommer, og allerede har begynt å planlegge den, kommer jeg til å glede meg til å gå på jobb og nyte dagene, forhåpentligvis.

Nok om det. Sommeren ble brukt til noe ferie, og veldig mye oppussing. Vi ribbet gang og vindfang for alt, inklusive gulv, og begynte på nytt. Det ble malt, snekret flyttet skap, skrudd møbler, tapesert, lagt nytt gulv, skrudd opp lamper m.m, og resultatet er jeg veldig, veldig fornøyd med! Jeg elsker disse to nye rommene, som ble over all forventing bra. Da vi var i Danmark, Århus, måtte vi jo innom noe faste butikker, blant annet en butikk som selger lamper, knagger og slike ting. Vår elsk falt på disse knaggene, kalt “camouflage”, designerne vant RedDot award for designet på disse. Vi kjøpte tre stykker, men har planer om å bygge ut med flere. Hva synes dere, er de ikke flotte? På bildet til venstre får dere jo også litt inntrykk av noe av vindfanget, men listene mangler fortsatt… *rødme*

kamuflasje.jpg

Med behov for fornyelse

Nå har vi snart vært huseiere i ett år. Merkelig som tiden bare har forsvunnet avgårde. Men det har vært et godt år. Vi trives så utrolig godt her, og det er flott å se LilleM løpe fornøyd ute i hagen og utforske enhver krok. Stadig vekk dukker det opp blomster og stauder jeg ikke ante at fantes her, og nå begynner også bringebærene å komme. Stikkelsbærene også. Da blir det vel for junior å gå på matauke selv i hagen. Og det er topp!
Men vi har jo hatt et ønske om å gjøre noe innvendig. Det er kanskje naturlig når man kjøper et hus, at man har lyst til å sette sitt eget preg på det? Vi har iallefall i sommer bestemt oss for å ta vindtfanget og gangen. Og man blir jo heller ikke akkurat inspirert av interiørmagasinene som finnes der ute. Samboeren er en ivrig leser av Bo Bedre, mens jeg selv har blitt abonent på Rom.
inspirasjon.jpg
Iallefall, her kommer noen småklipp fra gangen, slik den ser ut akkurat nå. Det kommer nytt gulv, lekker “wine barrel” fra Marmoleum, linoleum (det er bestilt, nå venter jeg bare at det skal bli levert på døren), og en del nyinnkjøpte møbler, samt en pute til en benk som er blitt spesialtilpasset og med nøye utvalgt stoff kjøpt på Lillehammer, og sydd hos skredder, så jeg gleder meg til å få det hele på plass. Flere oppdateringer kommer forhåpentligvis utover sommeren. Har leid inn litt familie til hjelp , så jeg gleder meg som en unge til å få det hele ferdig.
vindfang.jpg