Påsken med de store kontraster

Denne påsken har vært påsken med de store kontraster, iallefall for vår del. Mannen i Heimen tok ut noen eksta dager med fri, slik at vi kunne få noe mer ut av fridagene våre. Første del av påsken dro vi til fjells, med pulk og ski og mye snø, sammen med mine foreldre. Det ble noen flotte dager, tiltross for at det berømmelige påskeværet uteble. Den lengste skituren ble på 7 kilometer, og jeg er kjempe imponert over Store Ms skiferdigheter, selvom han nettopp har rundet 4 år, var det ikke noe problem å gå så lang tur. Litt godt var det å ha med seg litt ekstra proviant i lomma ; litt rømmevaffel kjøpt på seteren. Lille E likte seg godt i pulken, og grilling av pølser ute og lek i snøen  var populært hos begge guttene.

Overgangen fra fjellheimen i Norge til sandstrender og sommerhuset i Ebeltoft ble selvsagt stor. Etter et hektisk døgn med klesvask og ompakking, hvor ull ble byttete med bomull, kunne vi kjøre inn på fergen til Danmark. Dert første tegnet på vår møtte oss allerede langs veien ut av Fredrikshavn, hvor midtrabatten var dekket av gule krokus. I Ebeltoft var det godt å komme frem til et sommerhus som var ferdig oppvarmet, fordi svigermor hadde gjort alt klart, til og med lammestek ventent på oss, så kom svigerinne med familie fra København, og den andre svigerinnen min, oldefar og farfaren også, så da var hele familien samlet til påskemiddag, veldig hyggelig og koselig å se alle sammen igjen. Da ungene sov og sommerhuset var forlatt, nøt jeg og Mannen i Heimen litt vin før vi krøp slitne til køys.

De andre dagene gikk med til turer ute ved stranden og i området rundt (utrolig nydelig og bør ses!) og en dagstur til Ebeltoft hvor jeg fikk hentet Kauni-regnbuegarnet jeg hadde bestilt (lekkert, lekkert og lekkert, ikke noe mer å si om den saken), Store M fikk en sårt tiltrengt hårklipp, Lille E fikk noe sommertøy og Store E spiste så mange is han orket.

Vi hadde også en dagstur til akvariet i Grenå, noe som falt i smak hos Store E, som fikk med seg mating av sel, mating av saltvannsfisk (de vanlige typene som finnes i Kattegatt) og ikke minst; haimating. Han fikk kose med fisk, kikke på fisk, og ikke minst, ta på fisk. Men jeg tror at det som mest spennende var lekeområdet utenfor,som var laget for å eksperimentere med vann, sluser, båter og møller, gutten var iallefall søkkvåt da vi skulle reise hjemover igjen.

 Etter noen dager i sommerhuset dro vi til svigers i Århus, og hadde noen flotte dager der, hvor jeg også kom til å kjøpe litt hos Stof2000 og Stoff og stil. Jeg fant raskt ut at jeg hadde tatt med vann over hodet når det gjaldt et syprosjekt, og spurte min svigermor, som er mye dreven med symaskin enn det jeg er, om hun kunne tenke seg å gjøre det ferdig, og heldig for meg, det ville hun! 😀 Noe stoff ble med hjem til Norge, og så får vi se hva som kommer ut av det 😉


Alt i alt, ble det en topp påske. I dag brukes dagen til avslapping for å komme litt mer i vater etter en flott og aktiv ferie.

{ Leave a Reply ? }

  1. Anne

    Mange fine bilder! Men du har nok ikke helt styr på ungene dine;)

  2. rigmor

    høres ut som en SUPER påske!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *