“Sirkelens ende”- Tom Egeland

ende.bmp

I ly av ”Da Vinci-koden” kom det ut mange romaner over det samme temaet: Tenk om det fantes noe som rokket ved hele vår forestilling om Jesus som Guds sønn.

Dan Brown, forfatter av boken, ble anklaget for plagiat. Det som er litt morsomt, og som jeg også synes er litt underfundig, er at vår egen Tom Egeland, lenge før ”Da Vinci-koden” kom ut på markedet, utga en roman over det samme temaet, ”Sirkelens ende”. Disse bøkene har, underlig nok, flere likhetstrekk, som f.eks en albino i en sentral rolle i romanens historie.Når det er sagt, må jeg si, etter å ha lest de begge to, at Egeland er hakket hvassere, finurligere og mer spennende enn Brown. Han har skåret bort Hollywood, og lagt scenarioet til Værnes kloster. Han er spennende og engasjerende. Uten å røpe for mye av handlingen, for jeg håper som sagt du har lyst til å lese romanen, må jeg si at han etterlater seg et fabelaktig stykke spennende historie. Tommelen opp for Egeland!

{ Leave a Reply ? }

  1. IdaE

    Helt enig med deg i at Sirkelens ende er best

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *