“De beste blant oss”-Helene Uri

uri

Da har jeg kommet meg gjennom min første roman av Helen Uri, og tilbake sitter jeg med litt blandede følelser. Jeg vet ikke riktig helt hva jeg skal si om denne boken, men en ting kan ikke feies under en stol; dama har peil. Hun skriver med humor og kunnskap, og har noen brilliante formuleringer. Selv om jeg føler meg litt snytt over slutten, og sitter tilbake med følelsen av ”var dette alt?!”, hadde jeg stor glede av fortellingen.

Handlingen er lagt til Blindern og språkforskmiljøet der, og vi møter flere av de som arbeider ved instituttet for futuristisk lingvistikk. Man lærer mye om hva disse menneskene beskjeftiger seg med, selv om det for noen kanskje kan virke litt for fjernt. Hun skildrer menneskene så vel som miljøet med entusiasme og innlevelse. Hun lar oss virkelig bli kjent med menneskene hun presenterer for oss. Selv om det er først på sluttet av intrigene blir komplett, og det er litt for mange veier til Rom, synes jeg hun leverer en underholdende roman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *