Snik julefisering

Jeg vet at vi er i november, og at julemarsipanen kommer altfor tidlig. Snøen har også vist seg som dalende krystaller og med temperatur under nullpunktet og kalde høstkvelder kommer julefølelsen snikende. Lenge har jeg prøvd å overtale Mannen i heimen til kjøpe juleservice, for jeg synes det hadde vært kos å ha i julen, men han har satt seg på bakbena hver eneste gang. I helgen gjorde jeg noe med det. Jeg var på loppis sammen med noen venninner, og bortgjemt under klokkestrenger og slitne kongler med glitter falt øynene mine på noen kopper og skåler som jeg synes var veldig julete, og litt styggpene. De måtte jeg ha, og de ble med meg hjem. Mannen i heimen rynket veldig på øyenbrynene og grøsset på ryggen da jeg stolt viste fram mitt funn, og med et fornøyd smil om munnen erklærte at “det ikke er bytterett på loppiskjøp”. De er nå vasket godt og stablet inn i skapet, til mannens store frustrasjon. Julen har inntatt huset.

julekopp

I går var jeg på julekransbindekurs. Jeg har prøvd meg mang en gang på å mekke noe selv, men ikke helt fått det til. Skjevt og rart har det blitt, så da jeg fikk tilbudet om å bli med og lære det fra bunnen av, takket jeg ja.Kurset ble holdt av en gartner fra Tyskland og en blomsedekoratør. Mannen var ikke helt overlykkerlig for min begeistring for julekranser, for han synes at de ofte blir nokså glorete og kjerringaktige. Vel, da jeg kom hjem med mitt masterpiece, ble han faktisk imponert. Nå henger kransen i garasjen som dekoratøren ga streng beskjed om, og venter at kaldenderen skal krype mot juleaften.

julekrans

Store M har vært syk den siste uken, og det er en hard prøvelse for en kropp som helst vil være ute og leke. Derfor har mor gått til innkjøp av diverste juleting, som papir, klistremerker, og glanspapir, så nå skal vi sette i gang med å lage julekort. Det blir spennende å se hva han lager ut av materialene jeg har funnet frem. Det er så morsomt å se verden gjennom et barns briller, for det som mor synes er pent, er ikke nødvendigvis det en treåring synes er fint.

julekort

{ Leave a Reply ? }

  1. sol

    Nydelig krans du har laget!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *