Tid for dåp

På søndag ble Lille E døpt, og vi hadde en flott fest etter kirken med masse god mat. Dåpskjolen tilhørte min bestefar og hadde 100 årsjubileum i år. Kjolen passet akkurat, men lille E skulle heller ikke vært større, da ville den ikke ha passet. Men det problemet hadde vi med dåpsluen. Den viste seg å være altfor liten for dåpsbarnet, og hva gjør mor da? Hun finner frem pinner og garn, denne gang kritthvitt babyull fra Dale, og mønster fra samme sted, nemlig dåpskjolemønsteret fra ett av babyheftene (husker ikke hvilket, men dere kan se et ferdig resultat av kjolen her) og så strikket jeg luen som hører til. Den ble litt snau da jeg prøvde den på, så den måtte rekkes opp igjen og strikkes lengre, og DA passet den. Silkebåndet som ble brukt, ble også brukt i Store Ms dåp.

dåpslue

Men høsten er her, og kuldegradene har kommet, så jeg fant ut at dåpsbarnet også burde ha noen dåpsokker under den florlette dåpskjolen, og hva gjør man når det ikke følger med sokker i oppskriften? Jo, da lager man oppskrift selv. Som sagt, så gjort, og jeg må si at jeg er fornøyd med resultatet. Hælen kunne nok ha vært noe lengre, så det skal jeg endre neste gang jeg strikker dem. Søte synes jeg at de ble iallefall. Det var kaldt i kirken, så det var godt dåpsbarnet hadde dåpsokkker og storebrors koseteppe 😉

dåpsokker

{ Leave a Reply ? }

 1. Blammy

  Du så nydelig.. Herlig mønster. Ønsker deg en fin dag..

 2. lenak

  Kjempe søt dåps lue 🙂

 3. dachsemor

  Så fin blogg du har og mye fint du lager.
  Ha en trivlig strikke høst 🙂

 4. Janne

  Så flink du er. 🙂

 5. Hanne

  Nydelig lue og sokker 🙂 Dåpsbarnet var nok kjempe fin 🙂

 6. Topsy

  For noen nydelige småplagg!

 7. Anne

  For en flott lat-out du har fått på bloggen din. Fikk nesten lyst å blogge igjen…
  Søte dåpsplagg har du laget også:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *