Fem bøker jeg skulle ha lest før første gang, igjen…

Denne romanen leste jeg da jeg gikk på ungdomsskolen. Egentlig burde man på den alderen lese jentebøker med rosa omslag og hjertedryppende og romantiske kyss. Men nei, jeg kastet meg ut i menneksets bestalitet. Bjørneboe skriver i denne romanen, om medisinske forsøk som ble gjort på fanger under den 2 verdenskrig. Grusom, beskrivende og fryktinngytende lesning. Jeg brukte mye tid sammen med pappa til å snakke og og analysere boka. Den ga grobund for mange timer samtale og diskusjon.

2. “Enke for et år” av John Irving

Roman som man ikke kan legge fra seg. Man draes inn i Irvings verden, hvor det som egentlig er fyfy, er helt normalt. Vanskelig å velge en av hans bøker til å komme på listen, men jeg synes denne står for meg litt spesiell. Jeg leste den som avveksling da jeg holdt på med min mellomfagsoppgave.

3. “Tordivelen flyr i skumringen” av Maria Gripe

Denne boken leste jeg da jeg gikk på barneskolen. Gripe er utrolig dyktig på å skrive om det paranormale, og jeg husker med gleder om hvordan jeg bladde om til neste side, med skrekkblandet fryd.

4. “Damenes detektivbyrå nr 1” av Alexander McCall Smith

Første roman i en rekke på felere. Møter en kraftig, drifitg dame i Botswana som driver sitt eget detektivbyrå. Mye god og lun humor her, samtidig som man får ett innblikk i et dagligliv som er noe ganske annet enn det vi selv kjenner til.

5. “Narnia”-triologien av C.S. Lewis

Her behøver jeg vel ikke en nærmere utdyping tror jeg. La fantasien bestemme og ta meg med til et spennende, mysisk og skummelt eventyrland!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *