Reisebrev fra Kongsberg

På fredag pakket vi bilen for å reise på hotelltur, og valget falt på Kongsberg, dels fordi samboer aldri har vært der før, og fordi det ikke er så langt å kjøre. Vi kan jo ikke ta de store kjøreturene med LilleE ennå, så da begrenser utvalget av steder å besøke seg noe. Etter innsjekking på hotellet kunne vi konstatere at ja, hotellet HAR faktisk en barnevennlig profil, med stort rom plass til både vogn og en aktiv treåring, badebasseng, “Wall E” og “Bolt” kjørernde nonstop på tv,  og utdelt prompepute av resepsjonisten. Selve Kongsberg er ikke så stort, og faktisk rimlig dødt etter vår observasjon en fredagskveld i fellesferien, men det passet oss utmerket. Godt å kjenne roen senke seg etter litt hektisk uke, med mann som startet i jobb igjen etter permisjon, og det å være alene hjemme med to gutter.

Vi fikk opplevd mye disse to døgnene vi var i byen, og det var en god vitamininnsprøytning for alle fire tror jeg. Selvom Lille E bestemte seg for å økedøgn og Store M gjerne ville bestemme alt selv, fikk vi ladet batteriene.

lågdalsmuseet

En tur til Lågdalsmuseet fikk vi også, selvom det regnet. Store M fikk være med å mate geitene, hestene og kaninene, og en runde i huskene, så var nok dette høydepunktet for ham.

finesko

Litt shopping ble det også tid til. Samboer, jeg og Store M fikk nye sko,  men jeg synes mine er finest 😉 Akkurat slik jeg liker dem, rød og litt hippieaktige!

spa

Kanskje ikke så lett å se, men dette er nede ved bassenget. Her satt Lille E og jeg, mens samboer og Store M badet i bassenget. Jeg hadde som alltid pakket med meg strikketøyet denne turen, men noe mer enn en klut ble ikke strikket hele helgen. Sambo var lykkelig for at jeg ikke satt med nesa ned i pinnene hvert ledig øyeblikk….

solvgruve

På turen hjemover måtte vi selvsagt kjøre innom sølvgruvene. Hadde store planer om å være med på togturen innover i fjellet, med da det viste seg at turen ikke var anbefalt for barn under 5 år, droppet vi det ganske kjapt.vaskesolv

I stedet ble det vasking av sølv for Stoe M, noe jeg tror var like så spennende. Fire små sølvklumper i et lite glass ble med oss hjem, samt diverste steiner.

tre

Dette treet var litt fascinerende. Informasjonsskiltet som stor like ved var dessverre fjernet, så jeg vet ikke helt hva de har holdt på med her, men det går en stålvaier gjennom treet, kunne kanskje tenkt meg at de har brukt det som metode for å felle det? Jeg vet ikke, men er det noen som gjør, må de gjerne informere meg om det 🙂

Nå er hverdagen i gang igjen, men det blir nok ikke lenge vi legger ut på en tilsvarende helgetur igjen tror jeg, for dette ga virkelig medsmak!

{ Leave a Reply ? }

 1. Hanne

  Knallfine sko, ja!
  Ser ut som en hyggelig tur 🙂

 2. sol

  Det er deilig med ferieturer, man trenger jo ikke gjøre så mye. Stålvaieren ser nesten ut som den har vokst inn i treet, kanskje har treet bare vært en slags gjerdepost?

 3. amylin

  Høres ut som en fin tur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *