“Den elskelige giftblandersken”

gift.jpg

Forfatter: Arto Paasilinna

Dette er den andre romanen jeg har lest av Paasilinna, og han seiler opp til å bli med i min liste over favorittforfattere. Denne romanen har samme humor, sarkasme og lunhet som “Kollektiv selvmord”, og persongalleriet er like fargerikt. Denne romanen handler om en enke etter en oberst som har en kriminell nevø som gjør alt han kan for å utnytte sin gamle “besta”, og en dag får enken nok og tar saken i egne hender. Dette setter ikke nevøen større pris på, og bestemmer seg for å ta innersvingen på henne.

Romanen er lettlest, men ikke av den fordummende typen, men fordi Paasilinna er en brilliant forfatter som leker med språket og har gode formuleringer. En meget underholdende roman!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *