Potetskrueskjerf

Potetskruesjal kan strikkes og hekles på flere måter. Her er noen muligheter:

1.Legg opp med luftmasker så langt du synes skjerfet skal være. Jeg bruker ca 200 masker til å begynne med. Deretter hekler du tilbake med en stav i hver maske. Deretter hekler du 2 staver i hver stav = 400 staver. Så er det igjen 2 staver i hver stav = 800 staver, og deretter staver igjen i hver stav = 1600 staver, og tilslutt 2 staver i hver stav = 3200 staver. Hvis du vil ha et tykkere skjerf, kan du hekle en runde mellom hver økning med bare vanlige staver i hver stav, uten å øke.

2. Legg opp 150 masker på pinne som passer til garnet. Strikk 4 omganger. Økningene skjer i annenhver maske. Øk til 300 masker. Strikk 4 omganger. Øk til 600 masker. Strikk 4 omganger. Øk til 900 masker. Strikk en omgang. Fell LØST av.

3. Legg opp 140 masker. Strikk 2 riller. Øk i hver maske til 280 masker. Strikk 2 riller. Øk i hver maske til 560 masker. Strikk to riller. Øk i hver maske til 1120 masker. Strikk fire riller. Fell løst av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *