“Døde menn går på ski”

mennpaski.bmp

Denne romanen er skrevet av Knut Nærum, og den er også preget av hans humor og hvordan han leker og småharselerer med den norske krimromanens struktur. Da tenker jeg ikke på Jo Nesbø eller Karin Fossum, men på Andrè Bjerkes “De dødes tjern” (som også er filmatisert). Her er det tilsynelatende en vennenegjeng som skal på påskeferie høyt oppe til fjells, og hvor det er gamle myter og spøkelser som preger turen. Et fingerert mord er også plottet for romanen. Tiltross for at det tilslutt virker bare surrerte, så avslutter Nærum med en bunnsolid argumentasjon. Språket er lett og ledig, og det tok ikke mange timene å komme gjennom boken. Man må ta den for det den er, en Nærumbok og ikke skrevet for å være en bestselger på krimtoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *