“Jenta som lekte med ilden”

ilden.bmp

Dette er bok nummer to om Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander, og jeg synes nesten denne var bedre enn den første. Larsson tar med seg leseren inn i en verden, hvor intrigene ikke er slik som man i første omgang skulle tro det var. Han er rik på detlajer, som gjør at leseren har stor glede av hans romaner. Jeg synes at krim ofte blir forutsigbart, men Larsson overrasker meg som leser hele tiden. Helt til siste side bevarer han spenningen og interessen, og man lever seg inn og med personene i hans fargerike persongalleri. Dette er en roman som man ikke kan legge fra seg, og selv om den kan for noen virke for tykk til å gå på, så flyr sidene fort. Det er ikke plass til dødtid i denne romanen og man blir stadig drevet fremover av uventede vendinger som historien tar. Jeg vil ikke røpe noe av handlingen, for jeg håper det er flere som blir like overrasket i positiv forstand som jeg ble. Nå gleder jeg meg til å gå løs på siste roman, selvom det er med et vedmodig hjerte. Skulle så gjerne ha lest mer av denne type krim, og gjerne med kombinasjonen Blomkvist/Salander.

{ Leave a Reply ? }

  1. Strikkforbi

    Hei! Veldig enig i det du skriver om denne boka. Jeg likte godt den første boka også, men syns det tok lang tid før ting liksom “kom i gang”. Denne derimot syns jeg ble spennende med en gang og forble det helt til slutt. Jeg har den i digibok, gikk rundt med den i ørene hele tida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *