Kanskje som Edens hage?

Vi har ikke vært huseiere så veldig lenge, like kort tid som vi har vært hageeiere, og lite ante vi at det kunne være sååå mye å gjøre når man hadde en romslig hageflekk utenfor døra. Vel, vi hadde kanskje ikke det beste utgangspunkt da vi tok over huset, for de forrige eierene hadde latt det meste gro igjen. I tillegg hadde de et større område som var inngjerdet, med et gjerde som var høyere enn meg, altså fikk man en følelse av å bo på Ullersmo. Grunnen til denne befestning var at de hadde et basseng som nå var tatt vekk, og hullet var fylt med sand. Vi klødde oss i hodet, men fant ut at dette måtte vi gjøre noe med. Og nå er vi på vei! Kanskje får jeg en hage som tilslutt kan likne litt på Eden?

hagejord1.jpg

Forrige lørdag freste vi opp området hvor bassenget har stått, i tillegg til en del kvadratmeter rundt. Vi har tatt ned en del vegger, så mitt hjem er ikke lenger en borg. I tillegg har vi klippet og kuttet og dratt opp x-antall røtter (se nederst i høyre hjørne..) Nå skal vi bare få raket litt ut, tromlet og endelig; få så skikkelig gress! Forhåpentligvis får vi gjort det i løpet av førstkommende helg! 🙂

plommetre.jpg

Må også legge ut bildet av plommetreet vårt. Det er ett av de få frukttrærene som får stå igjen. De andre sto midt i fotballbanen til junior, så de flyttes på hytta i stedet. Må innrømme at treet mitt ser rimelig puslete ut der det står, men det blir nok bedre når det kommer blader og grønt gress.

bed.jpg

Har man ikke noe å gjøre, så får man lage seg noe å gjøre. Her er ett av de utallige bedene rundt omkring på eiendomen, og dette skal faktisk få lov å bli. Jeg har begynt å fikse litt opp i det, men som dere ser, så er det mye igjen. I dag har jeg også kjøpt annnen kanting, som passer mer til vår smak. Jeg krysser fingerene for at dette skal bli et mer vellykket prosjekt.

bed2.jpg

Hva er et bed uten blomster? Selvom jeg har et stort drivhus i hagen, synes jeg det er greit å benytte seg av disse små, søte her, når man er ny på området. Dessuten er det topp for LilleM å får være med å “plante blomster”. Her sjekkes det daglig om det er nok vann og om det kanskje kommer noen søte, små spirer etterhvert.

{ Leave a Reply ? }

  1. Niko

    Artig og følge deg rundt i hagen. Det blir nok etter deres behov etter hvert. Ha ei fin hageuke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *