“På flukt”- Marklund og Eriksson

paflukt.bmp

Noen bøker er slik at man ikke kan legge den fra deg, selvom du vil, fordi du blir så engasjert i den. Dette er en slik roman. Jeg plukket den med meg fordi jeg trodde at dette var en ny krim i Marklund-stil, men så feil tok jeg. Dette er historien til Maria Eriksson, en av forfatteren av romanen. Hun forteller sin selvbiografi om hvordan det var å være ung, svensk kvinne, og forelske seg i feil mann, en flyktning fra Libanon , “mannen med de brennende øyne”. Fra å være et rosenrødt kjærlighetforhold, utvikler dette seg til å bli et mareritt, for Mia (Maria) og hennes nye ektemann og barn. “Mannen med de brennedne øyne” er voldlig mot Mia, og dette utvikler seg mer og mer, tilslutt så klarer han nesten å drepe henne. Mia og familien må flykte, men stadig vekk klarer “mannen med de brennnende øynene” og hans kamerater å finne dem. De slipper ikke unna, og terroren og volden blir stadig grovere.

Jeg ble grepet av denne historien. Kanskje fordi den kunne ha handlet om meg eller deg, men også fordi den er så rå, ærlig og brutalt, og at den ikke er fiksjon, gjør det hele verre. Det var flere ganger jeg ikke klarte å lese videre, fordi jeg syntes at det ble for voldsomt. Men jeg er glad jeg gjorde det, for dette er en av de beste leseropplevelsene jeg har hatt på lenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *