“Liljer fra Jerusalem”

liljer.bmp

Denne romanen ble lagt inn på ipoden før vi dro på vinterferie. Jeg kjenner ikke til forfatteren fra før, men jeg ble litt fanget av tittelen på boken, så derfor tok jeg den med. Mine forventninger var heller små, men heldigvis ble jeg kjapt gledelig overrasket. Dette en en type krim som stiller seg i samme rekke som “Da Vinci-koden”, “Sirkelens ende”, “Vaktens poktere” og “Den siste tempelridder”, hvor man etter hvert som kriminalhistorien utvikler seg, skjønner at det som er sakens kjerne er noen skrifter eller arkeologiske funn som vil rokke ved dogmene, de åpenbarte sannhetene, til de tre store monoteisksiske religionene. Det som gjorde at jeg ble sjarmert av denne romanen, og ganske raskt ble sugd inn i fortellingen, var at den stadig skiftet synsvinkel, og det var overraskelser rundt hver hjørne. Slutten var like spennende som jeg hadde håpet, og til å være en kriminalroman, griper den leseren hardt ved hjerterota. Man blir rett og slett litt lei seg, når siste ord er lest. Jeg tror nok jeg skal spore opp flere av romenen til Gert Nygårdshaug, så får jeg håpe at de også byr på like givende leseropplevelser som “Liljer fra Jerusalem.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *