“Ewa Morenos sak” – Håkan Nesser

nesser2.bmp

Jeg må si at Nesser overrasker stort i denne romanen. Jeg har som sagt bare lest en før, og det var ingen høydare, derfor har jeg kost meg gjennom denne krimromanen med stor glede. Her er det flere historier som vikles inn i hverandre, og man forstår litt etter litt, at verden er ikke akkurat slik som man trodde i utgangspunktet. Vi følger kriminaletterforsker Ewa Moreno på hennes etterlengtede ferie, men det viser seg raskt at hun ikke kan la jobben bli igjen hjemme. Den ene historien nøstes opp, og elven tar stadig nye vendinger, noe som gjør at Nesser denne gang (i motsetning til “CaremBole”) holder leseren på tå hev hele tiden. Det eneste jeg har å utsette på Nesser denne gang, er at slutten nok en gang blir litt enkel og litt for kort. Kanskje han burde ta et skrivekurs om hvordan lage gode slutter? Uansett, så var dette fornøyelig lesning. Ingen stor klassiker, men spennende og underholdningsfaktoren var høy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *