Blonder i mars

Plutselig forsvant snøen og våren kom for fullt. Og med mer sol og energi kommer også lysten til å rydde litt opp i poser, esker og skap som har samlet på diverse ting i løpet av vinteren. Jeg har en del sånne poser og esker med UFOer, og en av de jeg fant var dette sjalet. Oppskriften er A leafy hug shawl– en gammel favoritt hos meg.

I utgangspunktet er det ikke rillestrikk i partiet som er uten blondestrikk, men jeg er ikke så glad i å strikke vrangt tilbake, så da ble det rett begge veier. Det gjør heller ikke, for nå jeg blokker sjalet, blokker jeg det litt ekstra hardt, slik at det blir bredt nok.

Mønsteret er genial enkelt, og så lett å variere med garn og pinner etter rett tykkelse. Jeg har strikket det på tynne og tykke pinner, og det fungerer godt med begge deler.  🙂

{ Leave a Reply ? }

  1. Janne Jacobsen

    Et fint lille sjal – og det gør bestemt ikke noget at det er rillestrik. Som dig er jeg ikke glad for vrangmasker, jeg har udfordret mig selv, jeg vil lære at strikke ret baglæns eller begge veje, skal bare lige have fundet det rette projekt til formålet 🙂

  2. mimouna

    Flott sjal! Jeg synes riller ofte er enklere å blokke fint, de er mer formbare enn glattstrikk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *