Rød fluff

En av prosjektene som ble startet opp i god tro og enda større iver var denne røde fluffen av en genser, strikket i drops alpakkasilk. Garnet veier ingenting og er pusete som en middels stor angorakanin, men myk og god. Oppskriften er fra drops, og som alltid når det kommer til oppskrifter derfra er de litt underlige i størrelsen. Siden genseren er strikket fra halsen og ned tenkte jeg at det kom til å bli en smal sak å tilpasse til meg. Men der tok jeg feil. Da jeg var nesten ferdig med bolen og tredde den på så den mer ut som en mamma-genser eller noe veldig stort ut fra Skappeldesign. Jeg liker ikke når plaggene blir for vide og bomsete, og å rekke opp fluffete garn som tvinner i seg hverandre, og da HELE bolen!? Ikke aktuelt. Men jeg har en fin symaskin, og etter en kjapp og kort prosess, var genseren sydd med sikk-sakksøm i siden og 5 cm på hver side var klippet bort. Så var det kanten. Sukk. Ikke fornøyd med den heller. I oppskriften skal det være rillestrikk nederst, men da vippet den utover, fordi garnet er for lett. Klipp av her og, nye pinner i tvinna masker, og en herlig ribbekant ble satt på. Nok en gang ikke heeelt fornøyd. Halsen var for vid og stor, og heklenål ble funnet fram, og etter tre runder med faste fastmasker ble genseren akkurat slik jeg ville ha den.

(å ta bilder av seg selv for å vise fram hullmønsteret er ingen enkel sak….)

Jeg digger hullmønsteret på armene, og at den er varm, selv om den veier nada. Og så kan jeg ha den rett på kroppen – det er enda et stort pluss, siden jeg klør for et godt ord. (Tenker tilbake til barndommens glade dager da opphavet ville at jeg skulle ha på ullundertøy.. grøss…)

{ Leave a Reply ? }

 1. Elisabeth

  Du har jo nesten laget den genseren to ganger med alt arbeidet som ble i ettertid ? Men fin ble den.

 2. mimouna

  Oj, det ble mye ekstraarbeid! Med genseren ble fin til slutt! 🙂

  Lur løsning å sy og klippe, sånnt garn er nesten håpløst å rekke opp igjen.

 3. LisaM

  Wow! Imponert over instansen din altså! Genseren ser fin ut den. Supert at du ble fornøyd tilslutt:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *