Doffen for tøffe gutter

Jeg liker å ha med større prosjekter på tur, selv om de små, enkle og ukompliserte er vel så viktige. På årets sommerferie til USA, dvs California, ble genser-prosjekt til Lille E med. Jeg kom tilfeldigvis over mønster på Bunnpris, og falt pladask; denne måtte jo han bare ha! Garn hadde de og, så det ble vinn vinn for mor rett før vi satte oss på flyet.

44

Mønsteret er fra heftet 1517 fra Viking, og genseren heter Doffen. Enkel konstruksjon, men jeg byttet ut ribben øverst på lomma med rillestrikk, da jeg synes det er penere. Siden Lille E er noe lengre enn gjennomsnittet med lengden økt betraktelig, mens maskeantallet til 8 år beholdt.

45

Siden genseren er litt ensformig i fargen ville jeg ha noen knapper som skriker litt. Lille E fikk selv se i knappeboksen, og valgte isknapper til genseren (selv om jeg trodde han ville gå for fotball eller fiskebein). Ved påsying oppdaget jeg i et anfall av jetlag hadde klart å lage noen av knappehullene skeive, og fordi mammen her er litt lat, ble det heller noe skeive knapper, enn å ta opp stasen for å lage dem rett over hverandre. Poden likte i alle fall genseren, og ble prøvekjørt på lavvotur etter heten fra L.A hadde gitt seg.

46

{ Leave a Reply ? }

  1. Hanne

    Fin genser med tøffe knapper 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *