Feminist-sokker

Det har blitt mange ting for kalde føtter på bloggen ser jeg. Jeg tror en av årsakene er at jeg ikke har noen store prosjekter på pinnene, her litt i dvale etter at jeg strikket Riddari til meg selv. Da trenger jeg ofte ting som går fort unna, før jeg hiver meg på oppskrifter som krever mer enn to nøster med garn.

sokk2

 

Lille E trenger nye sokker. Han er en lang kar selv om han kun er seks år, og små barn vokser fort. Jeg ba han velge garn i skuffen med tykkelse pinne 3,5 og han kom opp med to farger, og mor stusset; limegrønt og rosa?! Jepp, poden var krystalklar; disse fargene skulle han ha. Grønt skjønner jeg, da det er favorittfargen, men rosa? Jeg trodde at når man var seks år var slike farger mer bannlyst enn elsket av det motsatte kjønn. Og mors fordommer ble satt på prøve, og farmors feministånd fra 70-tallet fikk en kraftig renessanse; “Mamma, det er ikke noe som heter gutte- og jentefarger. Jeg synes de passet så godt sammen!”

 

sokk1

Jepp, mammas skjegg satt hardt fast i postkassa, og pinner ble funnet frem. Oppskriften er fra tincan-knits – en designer jeg liker godt, og har strikket mye av. Sokkene er kjappe og passformen er god. Eneste vanskelige med den er at du må bruke kitchener-stichts til å sy sammen tuppen; jeg  bruker framgangsmåten som kan finnes her.

Så nå er poden fornøyd og tusler rundt i rosa og grønne sokker. Han er selvsikker ung herremann, og lar seg ikke pille på nesen. Ikke av mors fordommer.

{ Leave a Reply ? }

  1. mimouna

    Kjekt når de vet hva de vil ha. Og rosa og lime ble jo flott sammen.

    Tror ungene i dag har helt ulike preferanser enn det vi hadde. Og slik skal det vel være.

    God helg! 🙂

  2. Monstermønster

    Hehe, det er godt de kan gi oss litt pirking på fordommene våre. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *