Ballongbukser til bleierumper

På diverse strikkeforum og blogger er det noe babystrikk som går som er farsott; ballongbukser, sparkebukser eller som oppskriften på disse heter; Axelshorts.

 

20151010_134327

Jeg liker babystrikk. Det går kjapt og det er søtt. Siden jeg ikke har så små barn selv lenger, er det fint at man har venninner og familie som får småtasser, slik at man har en unnskyldning til å strikke slike plagg. Jeg var litt lei av å strikke jakker og luer, så da jeg fant oppskriften på disse, måtte jeg jo bare prøve. Garn har jeg jo i flust, og valget ble lerke fra Dale, et mykt garn som ikke klør i ull/bomulls-blanding. Brunt kan brukes til så mange farger.

20151010_134342

Knappene er fra knappeskuffen min som har mange forskjellige knapper. Disse treknappene formet som epler syntes jeg passet bra. Jeg liker kombinasjonen av jordfarger, som denne buksen gir. Selvsagt så jeg da første knapp var sydd på, at jeg hadde tatt den bak-fram. Istedenfor da å ta opp og snu den, sydde jeg like så godt alle på gal vei; latskapen lenge leve.

20151010_134411

Det er ikke alltid at jeg blir like fornøyd med kanten når den plukkes opp, men jeg synes den ble ganske så bra her. Buksen skal egentlig sys sammen under, men jeg har valgt å strikke den sammen.

Oppskriften er lett å følge, og resultatet syntes jeg ble kjempe fint. Likte veldig godt at stroppene strikkes sammen bak på ryggen, en detalj som gir det lille ekstra.

{ Leave a Reply ? }

 1. Tebasile

  For en herlig liten bukse

 2. Elisabeth

  Fin liten bukse. Jeg er også lei av jakker og slikt, så det har blitt en del rompere og shortser i det siste. Morsomt at det kommer nye ting 🙂

 3. mimouna

  Søt bukse! Og det med selene var smart, så siger de ikke ned. Koselige knapper også, de var prikken over i-en. 🙂

 4. Gunn Kristin

  Søt bukse og god fasong.

 5. Solfrid

  Kjempefin rumper. De er jo blitt så populære nå.
  Jeg la ikke merke til at knappene er sydd på gal vei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *