Sukkertøybukser

Etter på ha lest dette innlegget, fikk jeg også lyst til å strikke en slik buke. Og siden det er babystrikk (går fort unna) og i striper (babygave i boks), måtte jeg jo bare finne pinner og starte på herligheten.

20150828_165056_HDR

Jeg har sammen med en god venninne bestemt at vi skal forsøkte oss på å kvitte oss litt med alt garnet vi har lagret. Som alle strikkenerder er skuffer, skap og kurver fylt opp med deilige, ubrukte nøster som bare venter på å bli noe kult, eller som var kjøpt inn fordi det hadde så fine farger, eller at man hadde lyst til å forsøke noe nytt. Så åpnet et skap og noen skuffer og myste etter et par nøster som kunne brukes, og der kom to nøster fra Dales babyull-lager krabbene mot meg med bedende hender: “Pick us, pick us!” Pinner har jeg i haugevis, og på på pinne 2,5 ble disse buksene til i løpet av noen dager.

20150828_165157_HDR

Oppskriften heter egentlig bolsjebukser, og kan kjøpes her. Hun har mye fint, så det er verdt å ta en titt. Siden jeg har et nært forhold til dansk og dansker, så var det ikke noe problem å forstå en del ordlyd i oppskriften som bolsje = sukkertøy/drops, og snydegylp = juskesmekk, men dansk er et forunderlig språk: rar er ikke det samme på dansk som på norsk 😉 Jeg ga opp forklaringen om juksesmekk, og strikket derfor rundt og rundt. Planen var å sy den på, en den ble litt vel dominerende synes jeg. Neste gang tror jeg at jeg vil strikke den i alpakka; da blir den ikke så fast og litt mer luftig.

{ Leave a Reply ? }

  1. mimouna

    Fin sukkertøysbukse!

    Dansk er et fascinerende språk. Men tallene deres får jeg magesår av, huff!

  2. Monstermønster

    Hehe! Jeg skjønte ikke heller det der med juksesmekken, men det gikk fint å sy på etterpå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *