Klute-bonanza

Favorittene på kjøkkenet hos oss er de gode, hjemmestrikkete klutene i bomull. Når vi har besøk ser jeg litt øyerulling og øyenbryn som går litt opp, og jeg skjønner at de tenker at “går det an å være sååå nerdete at man strikker sine egne kluter?!”

019

 

Og ja, man kan være så nerdete. Jeg er det. Men det er ikke årsaken til at kjøkkenet kun består av strikkete kluter i forskjellige farger. For de som aldri har forsøkt å bruke hjemmestrikkete kluter vet ikke hva de går glipp av; god sugeevne, fantastiske farger og flotte mønstre som er en brudekjole verdig.

 

021

 

Ikke nok med det, men de er morsomme å strikke. Bitta Mikkelborg er en fantastisk designer, som også utgir mønstrene sine på norsk. Hun er kreativ og spennende, og de som har gleden av å følge henne på Facebook, vet også at hun er hjelpsom og deler mer enn gjerne mønstrene på sine fantastiske kluter med et strikkeelskende publikum.

 

022

 

Hun har i sommer lagt ut flere gratismønstre på disse klutene på facebooksiden sin. Her ligger de fra fjorårets knitalong, og klutene jeg har lagt ut i denne posten er derfra, både “symre”, “bird Cherry (hegg)” og “white Birch” kan man finne der. Klutene er strikket på pinne 3, og litt forskjellige bomullsgarn som passer, slik som mandaring petit, mandarin merdi og petunia. Jeg har hørt at safran fra Drops også er fantastisk til dette, så jeg vurderer å snike med noen nøster fra sommersalget deres.

 

023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *