Varmt for ørene

Jeg ser at det har vært lenge siden sist jeg har blogget. Hva som er grunnen til det er nok en kombinasjon av at jeg er mamma i en travel familie og at blogglysten kanskje ikke har vært på topp. Men selv om jeg ikke har vært så aktiv her, har jeg jo strikket. Jeg har i utgangspunktet ikke vært noe glad i å strikke luer, men ett eller annet har skjedd i høst, for jeg har virkelig fått ånden over meg. Godt er det. Her er altså en liten presentasjonsrunde, godt hjulpet av isopor-mannen Ola, og isopor-kvinnen Ida, begge importert fra Kina.

 

P1040090

FWSS har kommet med en trendy og hipp lue, men siden jeg kan strikke, tenkte jeg at en slik glattstrikket lue skal jeg klare å lage selv. Alpakka har jeg massevis av, og det samme er det med pinner. Etter å ha forsøkt meg litt frem og tilbake med antall masker og hvor langt jeg skulle strikke før jeg startet fellerunder, ble dette resultatet. Kanskje jeg neste gang går ned en pinnestørrelse for å få litt tettere resultat. Men lua er hipp, selv om Kari her speider utover høstblader på landet.

 

P1040085

Her viser Ola fram en herrelue jeg har strikket før, nemlig Exeter., en kjapp og grei lue strikket på pinne 3,5, her i brunt østlandsgarn. Jeg har strikket tre stykker av denne, alle med litt forskjellige størrelse og fasong. Denne er vel egentlig tiltenkt Mannen i Heimen, men har er ikke sikker på om han vil ha den. “Jeg har jo nok av luer!”

P1040046

Her har lille E og store M fått hver sin jentelue på toppen. Mammaen her skal nemlig stå på Blå- julemarked i år, og da trengte hun noen ting hun kan selge. Disse luene er kun strikket i ribb, mønster etter eget hode, fin pompom på toppen og visp; ferdig. Strikket i superwash så barnehagemammaer kan slenge dem i vaskemaskinen etter endt dag i snøslaps. Man må jo tenke praktisk. Lille E og store M var veldig enige om at det var kun for bilde sin skyld de hadde luene på, godt bestukket av lego mammaen hadde i skapet.

 

P1040076

Selv om dette ikke er en lue, men med veldig bredt pannebånd, viser Ida stolt frem Mariuskreasjonen likevel. Dette er en oppskrift jeg fikk fra en av strikkebøkene til Allers. Selv om jeg har fulgt pinnestørrelse og maskeantall godt, så synes jeg det ble veldig bredt. Men kan jo fungere som hals og? Uansett; Marius er kult, selv om Kari her også har nok litt mindre hode enn de fleste nordmenn.

{ Leave a Reply ? }

  1. Anne

    Kari? Hva skjedde med Ida? Fine luer uansett.

  2. Hanne

    Skal si du har svingt deg og strikket mange flotte luer. Lykke til på marked:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *