Litt mer tvilling

Så har tvillingene kommet, og tante er stolt (jeg skal faktisk om noen timer lukte og se dem for første gang.) De er av typen eneggede, og den strikkende tante kjører på fargekoder. I sommer strikket jeg non-stop-trøya til dem begge, men siden bildene jeg tok fra Bratislava og Wien (for å vise at de faktisk har vært med meg på tur) ikke er å oppdrive, får jeg nøye meg med et kjedelig “på-bordet”-bilde. Hvem som får hvem vet jeg ikke, men lar det være opp til den stolte mor og far.

Litt fakta: Garnet er drops sitt babymerinogarn, som jeg liker godt (trass i at det splitter seg litt). Fordelen med garnet er at det er mykt og godt mot sart babyhud. Oppskriften kan du finne her. Mønsteret er å anbefale til alle som har babyer i vente, Ribben gjør at den utvider seg og holder seg i bruk lenge. Regner med at disse to blir type kjole den første stunden.

 

P1020989

 

Men tante oppdaget jo at plutselig var vi gått fra sommer til høst, og med det kaldere grader. Små guttebebisser skal jo ikke fryse på hendene, så da måtte jeg jo sørge for noe varmt. Alpakka er tingen for sarte hender som ikke skal fryse og med dobbel tråd på pinne fire gikk to par votter kjapt unna. De er jo selvsagt strikket i den minste størrelsen, men hva gjør vel det? Oppskriften har jeg brukt da lille E var liten; en god, gammel slager fra drops.

 

P1020988

 

Nok et kjedelig bilde, men i skrivende stund har jeg ingen spedbarn i nærheten som prøvedukker.

 

Nå er alt babystrikk pakket inn sammen med Brio-rangle (et must når man har dansk onkel!), så om et par timer bærer det av sted til Ullevål. Og tante gleder seg, men er også litt spent…

{ Leave a Reply ? }

 1. trinemamma

  Så mye fint du har strikket til tvillingene 🙂

 2. Solfrid

  Gratulerer med de to nevøene. De blir nok gode og varme i tantes strikkerier.

 3. Elisabeth

  Nydelige små plagg til nye babyer 🙂 Tantestrikk er morsomt, og jeg kan bare forestille meg hvor koselig det blir å møte tantebarna 🙂

 4. mimouna

  Gratulerer med tvilling-nevøer! 😀

  Fine, praktiske plagg, de er heldige som får hjemmestrikket fra tante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *