Litt prematurstrikk

Noen ganger har jeg behov for å strikke noe som går fort unna på pinnene, når jeg har store, tunge prosjekter jeg jobber med. Akkurat nå er det en fana-vest til min lillebror som jeg holder på med. Jeg skal dele til armene og strikke hovedmønster, og der kjenner jeg at må ta meg selv i nakken for å bli ferdig.

Etter sokkene jeg har strikket har jeg igjen litt sokkegarn, noe som er perfekt for små prematurluer. Oppskriften kan du finne her. To små luer ble ferdige på et blunk, strikket på pinne 2.5.

P1000526

 

Det har også blitt et lite preamturteppe i rillestrikk, babyull fra Dale garn. Dette er mykt og godt og jeg håper at en ny, liten verdensborger kan få bruk for det.

P1000548

 

Jeg har ikke bestemt meg for hvor jeg skal sende dette. I Norge kan man sende slike prematurplagg til sykehus i regi av Amandaprosjektet.  Et annet prosjekt er Strikk for livet, hvor strikkeplaggene sendes til Tanzania hvor de nyfødte, som i utgangspunktet ikke har noen ting, får glede av det. Etter å ha fulgt en venninne som var jordmor utplassert i Malawi, og etter at hun viste hvor mye disse småplaggene hadde å si for disse små, er nok det et prosjekt som ligger mitt hjerte nærmest. Akkurat nå er det kun fire luer og to tepper her hos meg, så jeg skal strikke noe mer før jeg sender det avgårde.

 

 

 

 

{ Leave a Reply ? }

  1. ina

    Skjønne luer!
    Fint å bruke strikkehobbyen til noe så konstruktivt og nyttig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *