Familietur til Berlin

Så er påsken for 2013 over for denne gang og den kommer ikke tilbake. I år gikk vår ferie ikke til fjell og snøkledde vidder, men storby og eksos; Århus og derfra med tog til Berlin. Vi var ikke de eneste nordmenne som hadde tenkt å kose seg med Zot-piratene på Stena Saga, og etter en litt slitsom natt kom vi til Århus som var kaldt og slettes ikke som det pleier på denne tiden av året, selvom jeg kunne skimte noen krokus innemellom snøen.

3

Berlin var fint, men har også forandet seg siden sist jeg var der. Og denne gangen reiste jeg som mamma til to gutter, og da blir jo også prioriteringene deretter. Mor ville besøke Handmade in Berlin (garnsjappe), mens Lille E ville kjøre trikk, Store M ville se muren,pappaen ville spise på American Diner, og takk for at farmor har lang tålmodighet. Lille E fikk kjørte mange forskjellige trikker, Store M fikk gå langs den 1,3 kilometer lange murresten som står igjen langs Spree (og vi møtte også politi og demonstranter fordi man ønsker å flytte deler av muren for å bygge luksusleiligheter), mor fikk kjøpt sitt garnnøste og vi forspiste oss på store, amerikanse hamburgere med tykk milkshake til. Ved KaDeWe lot vi farmor gå alene, og fant ut at kake og pizza passet barna bedre.

554495_10151339774526806_1643724030_n

Vi fikk opplevd masse på dagene vi var der nede, og var glad for at svigemor ville være med. Vi hadde leid en leilighet i det gamle Øst-Berlin med gangavstand til Alexanderplatz, så vi fikk lekt litt at vi bodde i Berlin 😉 Og så var det fint for gutta å ha litt boltreplass. Noen minutters gange lå flere fine lekeplasser, særlig Arkonaplatz og Kollowitz. Jeg hadde hørt mye om den innendørse lekeplassen på Das Spielzimmer, men det var en stor skuffelse, selvom gutta likte det godt. Merkelig nok er det ikke det de husker når vi snakker om hva vi så og gjorde, derimot har fjernsynstårnet, muren med Batman på, Ampfelmannen og supermann som stupte i asfalten festet seg i minnet.

21

Og når man reiser på storbytur med barn, så ser man byen gjerne med andre øyne eller man ellers ville ha gjort; hva er så spennende og imponerende med Brandenburger Tor, nå man har fine gjerder man kan klatre på? Det er jo DET som er spennende!

9

Begge gutta ble litt skuffet fordi vi ikke kom opp i fjernsynstårnet, men å stå i over en time i kø ETTER man har kjøpt billett med to små barn er for denne mammaen høyst uaktuelt. Så da var det fint at det på Alexanderplatz var påskemarked så mammaen kunne bestikke sine håpefulle med en tur på en karusell og et glassert eple. Lille E måtte nøye seg med kokosbolle fordi leppa var hoven som en madrass etter fall på en koffert.

16

 

Men det er fint å være på tur i en stor by som man ikke kjenner, eller kan forstå språket i, når man er bestevenn med broren sin…

166742_10151341152966806_1120600381_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *