“Skrivemaskinkurs for menn” -McCall Smith

untitled2.bmp

Dette er fjerde romanen om Mma Ramotswe som eier og driver Damenes detektivbyrå nr 1. Hun er forlovet med den lokale bilmekanikeren, og sammen har de to adoptivbarn. Handlingen er lagt til Botswana, nærmere bestemt byen Garbone. Hvis man ønsker en krimbok som er så nervepirrende at man ikke tør å lese den alene, er dette ikke romanen man bør lese. ”Skrivemaskinkurs for menn” er en varm skildring av et samfunn som er langt fra det vi opplever her i Norge, og forfatteren skriver med en lunhet og forkjærlighet for sine karakterer, som er varme hverdagsmennesker som griper om en hardt rundt hjerteroten. Dette er blitt en lun og varm serie, som man ikke kan gå forbi i bokhyllen. Jeg gleder meg til neste roman kommer, for dette er for meg blitt en ”må-leses”- serie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *