Vi maler vinterdagen rød

I det siste har det blitt litt småstrikk igjen. Etter store prosjekter er det greit med ting som går fort unna, og man ser resultatene fort. At jeg er tilhenger av rødt (og det liker Store M også) er ingen  hemmelighet, og derfor har det blitt fargevalget denne gang.

Jeg og Strikketrollet pleier å stikke av fra familie og plikter, booke oss inn på hotell eller hytte, sammen med mye garn, mønster og pinner. For to uker siden gjorde vi det igjen, denne gangen gikk turen til Choice på Gardemoen (ikke så langt å dra, men det er heller ikke meningen). Der fikk jeg en kjempeflott bursdagsgave; mange deilige røde nøster av Dales Cotinga og mønsterheftet, og resultatet av førstre prosjekt denne kvelden ble dette pannebåndet. Bildet ble også tatt sammen kveld 😉 Kjapp og enkel flettestrikk som ga et supert resultat:

P1000102

Kanskje ikke så lett å se mønsteret her, men ejg er iallefall veldig glad. Halsen jeg har rundt halsen fikk jeg av mammaen min til bursdagen min. Den er super! Elsker fargene i den.

 

Et annet prosjekt jeg har hatt på pinnene er et par sokker. Jeg forsøker desperat å klare å strikke 26 par på et år, men jeg tror kanskje jeg må se langt etter å klare det. Jeg har fem måneder igjen, og kun åtte par er ferdig hos meg.

Disse sokkene er hentet fra boka “2 at a time-socks” som lærer deg å strikke to sokker på en gang med magic loop. Jeg som har litt vanskelig å klare å få ferdige to sokker, er dette supert! Litt kronglete i begynnelsen med to tråder og to sokker på en pinne, men øvlese gjør som oftes mester. Mønsteret heter “Berry season”. Jeg tror jeg misforstod mønsteret litt, for Strikketrollets ser helt annerledes ut en mine. Hm.. Ikke helt fornøyd med resultatet, men de kan da brukes. De er strikket på pinne 3,5 og garnet er karisma, altså ikke slitesokker dette her, mer som kosesokker. Disse blir nok gave til mammaen min til bursdagen hennes.

P1000120

 

Jeg har for tiden litt for mange prosjekter i gang, og stadig nye dukker opp som jeg har lyst til å gi meg i kast med. En strikkers evige problem. Målet for dagen er iallefall å få ferdig et sjal og få lagt det til blokking, og så kommer det en bursdag rundt hjørnet, som jeg vurderer å strikke et par votter til.  I dag hygger jeg og Lille E oss hjemme etter å ha vært ute med kjelke, for Store M og pappaen er på håndballcup. I tillegg har jeg et hus som sårt trenger en runde med vaskekluten og noen søte rettebunker som venter. Helgen skulle ha noen flere dager gitt.

{ Leave a Reply ? }

  1. Merete

    Så koselig med sånne strikketreff! For en god ide!

  2. mimouna

    Høres helt herlig ut med en liten strikke-ferie!

    Rødt er en farge man blir i godt humør av. Og røde sokker er fint! Jeg strikket 52 par på et år for noen år siden, og først nå har jeg så smått begynt å orke å strikke sokker igjen. Fikk helt avsmak for det. Så det er nok lurere å bare strikke så mange par du har lyst til, selv om det ikke blir 26.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *