Bestefar i regnbuens farger

Farger er ofte noe som går igjen når jeg strikker til guttene, hvis de da ikke har egne sterke ønsker som alltid går foran. I høst, type tidlig, fant jeg ut at jeg skulle strikke en inne-ullgenser til Store M, siden han har vokst langt og lenge, og siden ikke noe fra siste sessong passet, måtte mor frem med pinnene. Store M fikk selv lov til å plukke ut farger, og han var tydelig på at “det skulle være rødt og oransje, for de er de kuleste fargene”. Siden mor har begrenset utvalgt av disse to fargene i lageret for tynt garn, og målet var at ikke noe skulle kjøpes inn, inngikk mor og sønn et kompromiss; regnuefarger fra kauni og deilig alpakka fra Peru.

 

bestefargenser1

 

Strikketøyet har brukt lang tid på å bli ferdig. Grunnen har vært såre enkel; for mye har skjedd i høst, og mor skulle  på to julemesser, så da måtte mindre prosjekter prioriteres. Etter at gavene var pakket opp 24 desember, fant jeg fram garn og pinner igjen, og fortsatte.  Det gikk forholdsvis fort å få den ferdig, og man blir litt ekstra motivert når Store M maser om “er den ikke ferdig snart da mamma. Jeg vil jo bruke den!” Jeg håper han er like entusiastisk for mors strikkerierer om 10 år også.

 

bestefargenser3

 

Og ekte dragekrigere kan jo fint kle i seg i regnbuens farger, da er man jo en regnbuedrage! Og tommestokken kan brukes som sverd. Det ordentlige tresverdet ligger for tiden til tørk med glitterlim på ( “Det er jo blod mamma, fra dragen!”). Nå har Lille E bestemt at han også vil ha en slik genser, og kauni har mor masser av, så det går nok fint. Men egentlig hadde jeg planer om å strikke en genser til meg selv. Og lille E arver jo alle genserene til Store M, så han lider ingen nød.

Litt fakta: Oppskriften er fra nøstebarnboka, “bestefartrøye”, pinner som er brukt er 2,5 og 3. Strikket mye lengre enn oppskriften tilsier, da gutta mine er noe lengre enn gjennomsnittet. Maskeantall til største størrelse (ble litt vid, men det gjør ikke noe). Knapperaden foran er strikket på etter på, med ekte fotballknapper.

{ Leave a Reply ? }

 1. Frøken ij

  Regnbuegarnet gir så herlige plagg! En lignende genser har jeg faktisk lyst å strikke til meg selv! Man må jo bare bli glad om man bruker en slik genser? 🙂

 2. trinemamma

  De var kjempefin 🙂
  Skjønner godt at den falt i smak !!

 3. Hanne

  Knall stilig!! Jeg blir nok nødt å strikke noe lignende snart!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *