Julen 2012

Denne julen har vært meget spesiell for oss. Rundt bordet julaften i år manglet vi to stykker, men samtidig har de vært med oss alle disse feriedagene, i minnene og tankene. Vi har prioritert ro og hygge, trygghet og late dager for oss fire. Jeg tror vi trengte det, for høsten har vært preget av stress, kaos, liten tid, to gravferder og et bryllup, og innimellom føltes som om vi mistet oss selv litt på veien. Jeg er glad for disse dagene vi har hatt sammen. Og vi alle fire puster nå litt mer med magen enn med skuldrene, når vi nå står på trappene inn til 2013.

Ofte synes jeg at bilder gir en god stemningsrapport, så i stedenfor å skrive i detaljer om hvordan desember har vært, lar jeg bildenen tale for seg selv.

Riktig god nytt år til alle sammen!

Det skal ikke så mye snø til før julestemningen er komplett utenfor. Dette er tatt tidligere i desember, men jeg synes den gir en god stemning av jul, og roen vi så veldig trengte.

 

Etter hvert kom det mer snø fra oven, noe som ble kjært tatt i mot her: Men det er ikke lett å dytte lillebror på spark i dyp nysnø… i en hage.. Men jeg ble mektig sjamert av Store M prøvde å iherdig.

 

 

På kvelden den 23 desember ble juletreet pyntet, med god hjelp fra faster E, Lille E og Store M. Og jeg synes nå den flotteste julepynten er den som guttene mine har laget. Dette hjertet her laget Store M i barnehagen for noen år siden, og er en selvsagt hedersgjest på treet hvert år. Min svigerfamilie har tradisjoner for flagg, type danske på treet, og det har vi også (altså norske når vi er i Norge), men de levende lysene har vi ikke tatt i bruk ennå.

 

Den store bakingen har det ikke vært så mye tid til. Takket være min kjære svigermor, ble det konkekt og mange andre julekaker også i vårt hus.

 

Dansk julefrokost er en stor tradisjon, og første juledag inviterte vi besteforeldre, tante og onkel til tradisjonell og ordentlig julefrokost (MED snaps 😉 ). En veldig hyggelig dag, som ble avsluttet med julekaker og svigermors hjemmelagete fragalite-is. nam.

 

{ Leave a Reply ? }

  1. hobbymegher

    Så koselige bilder du hadde her. Fine stemninger. 🙂

    Ønsker deg et riktig Godt Nytt År! =)

  2. Vibekes lille ullne

    Så godt at avslutningen på året ble bra til tross for en utfordrende høst. Fine og stemningsfulle bilder! Godt nytt år! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *