Rillestrikk er en bra ting

Ting som kan srikkes frem og tilbake, god, gammeldags rillestrikk er alltid en høydare her hos meg. Da kan jeg strikke i mørke, i bilen eller andre steder hvor oppmerksomheten er minimal på strikketøyet. Ulempen er at det fort kan bli gørrkjedelig. Cluet da er å sprite opp rillestrikken med kule farger.

 

 

En favoritt i ungenes StineStrikk-garderobe er votter, type strikk. Jeg er ikke så glad i å strikke votter, for jeg synes det fort blir litt kjedelig. Derfor er rillestrikkvottene til Nøstebarn er favorittoppskrift hos meg. Man kan brukte forskjellige type garn og pinnestørrelser og siden vottene strikkes frem og tilbake i riller tar det ikke mer en et par timer å få disse unna. Ulempen er selvsagt syingen tilslutt. Garnet er kjøpt hos Fandango. Sys Fredens butikk pleier jeg å stikke innom når jeg er i Århus, og de siste gangene har jeg tatt med meg noen ferdipakker med 6 små nøster i fargekombinasjoner som passer godt til hverandre. Med dobbeltråd er  Noda junik perfekt vottegarn. Mykt blir det etter et bad i milo, og så tover det seg etter bruk.

 

 

En annen rillestrikk-favoritt er sjalet TGV.  Jeg har strikket det noen ganger, og blir hver gang jeg er ferdig med et overrasket over hvor fint det legger seg rundt halsen. Jeg liker ikke å bruke sjal som sjal, men mer som et skjerf, og da er TGV perfekt. Dette er strikket i delight, med gråtoner. Etter milo og litt lett blokking ble resultatet meget bra. Fordi jeg kun hadde to nøster fryktet jeg at det kom til å bli litt lite, men så feil kan man ta, det er akkurat passe stort 🙂

 

{ Leave a Reply ? }

  1. gyldenkron

    Så søte votter. Helt klart at fargene spriter opp. Men å sy sammen til slutt?? *grøss* Nydelig sjal/skjerf

  2. Merete

    Takk for tips om sjal! Jeg er skjerfmenneske, derfor velger jeg sånne sjal til meg selv. Og de garnpakkene kjøpte jeg noen av i sommer, genialt med farge som passer til hverandre! Og for en koselig butikk!

  3. Liv-Toril

    oi, oi… mye herlig strikk her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *