Lillesøster og storesøster

For en stund siden fikk jeg en forespørsel av min svigemor om jeg ikke hadde lyst til å strikke denne til lille kusine N, og selvsagt som tante må man jo det. Jeg har ikke strikket så mye med lett-loopi før, så jeg var litt usikker på hvordan det ville oppføre seg med mønsterstrikk. Men etter at herligheten (den mørke lilla varianten her, bedre kjent som “storesøster”)  var strikket ferdig, vasket og lagt til tørk, gikk garnet fra å være litt stivt til å bli pusete og mykt-perfekt for ei lita jente! Nå skal den bli med ned til Århus i høstferien, så får vi håpe at den passer. Det er strikke noe lengre enn oppskriften så den kan passe som kjole også.

Men jeg likte mønsteret, og fikk lyst til å strikke den en gang til. Og som sagt, så gjort. Garnet er peru wool, en favorittgarn jeg hamstres hos Garnlageret når jeg er i Danmark, og jeg strikket den noe kortere enn storesøstervarianten. Veldig fornøyd med resultatet på denne også. Siden hustanden består av tre gutter og ei jente (c’est moi), så går denne i gave/markedkassen. Håper den kanskje finner et nytt hjem hvor den kan spre litt glede, og varme.

 

{ Leave a Reply ? }

  1. Gyldenkron

    Så fine søstre du har strikket. Lett lopi er deilig etter vask

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *