Bryllupsdagssokker

Min kjære tante og onkel har nå 35 års bryllupsdag, og hele slekta samt tante og onkels venner var invitert til lag. Og hva gir man på en slik dag? Jeg tenkte at glassting og slik har de kanskje nok av, men jeg hadde lyst til å gi noe som det lå tanke bak, og hva kunne kanskje passe bedre enn håndstrikket? Særlig når jeg vet at det blir tatt godt i mot. Resultatet ble disse to sokkeparene, ett til tante og ett til onkel.

 

Dette er sokkene “unicurves” som jeg liker godt. Mønsteret er forholdsvis enkelt å følge, tiltross for at jeg måtte ta det opp flere ganger. Grunnen til det var vel at jeg var dårlig på å telle, og så misforstod jeg og mønsteret litt. Med en rosa tråd i hælen, ble etterpå-hælen strikket på tislutt. Disse er strikket fra tåa og opp, en måte jeg tror er blitt min favoritt.  Mønsteret frister å strikke flere ganger til tross for alt slitet jeg hadde med dem. Resultatet ble veldig bra iallefall, liker godt svingene og de vridde maskene.

 

 

Disse var og et slit. Om det var garnet eller mønsteret er jeg litt usikker på, men hælen ble rukket opp flere ganger, hvor det endte med at jeg gikk bort fra oppskriften og satte inn en etterpå hæl i stedet. Sokkene er designet av Wendy Johnson og heter “diagonal lace socks”. Lace-delen er forholdsvis enkel, men oppskriften på hæl forstod jeg ingen ting.

Hyggelig er iallefall bildet jeg fikk tilsendt i går fra min tante (og tante leser du dette, så ble jeg kjempeglad for at dere likte gaven.):

 

 

{ Leave a Reply ? }

  1. Charlotte

    Så fine sokker. Sokker er en kjempefin gave. Og når man plages med dem underveis så er vel ingenting herligere enn å få bekreftet at mottakerne er fornøyd 🙂

  2. Mona

    Virkelig en flott gave, kjempefine sokker! Helt enig med deg i å gi noe som det ligger tid og omtanke bak, ekstra moro å se at ble godt mottatt og tatt i bruk 🙂

  3. sissel

    Skikkelig flotte sokker, og ikke minst supre gaver da.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *