Sokkestrikkeren

Jepp, jeg har strikket flere sokker, og faktisk kost meg. I tillegg har jeg unngått andresokk-syndromet, og det føles jo bare supert! Begge disse to parene er strikket i alvegarnet til opal, og etter en runde i deilig milovann og en natt i blokkeren, er sokkene blitt enda mykere enn de var.

Første par ut er fra boken “2-at-a-time socks” og mønsteret heter Twiligt, noe som passer bra for en som liker blod, vampyrer og kjekke menn med huggtenner (Nei, ikke team Edward her nei!). Selvom boken gir en flott innføring i hvordan man kan magic-loope og samtidig strikke to sokker samtidig, slik at de blir like lange, gjorde jeg ikke det med dette mønsteret.

 

 

Derimot disse lekre sakene ble til med å strikke sokkene samtidig på en lang rundpinne (altså magic loop), og etter å ha nøstet opalnøstet med nøstemaskinen til en kake slik at det blir lettere å strikke fra hver sin ende, gikk det så det suste. Garnet tvinnet seg litt, men takket være en meget flott strikkebag fra DianeCouture, som gjør det enkelt å ha en tråd ut fra hver side, gikk det overraskende bra. Litt spent var jeg jo hvordan jeg skulle gjøre det med hælen, men det gikk fintfint det og. Og boken kan forøvrig anbefales. Mange flotte oppskrifter selvom man ikke ønsker å strikke på denne måten.  Mønsteret “Harvest dew” kan fåes gratis på rav.

 

Siste par ut i denne omgang er mine modifiserte spring forward. Grunnen er ganske enkel; tykkere pinner og tykkere garn og dermed mindre maskeantall. Mønsteret er superenkelt, men det gjør seg ekstra godt i ensfarget garn. Garnet jeg har brukt er silja. Utrolig nok har jeg ikke strikket sokker av det før, litt blandet opplevelse. Jeg ser at jeg kanskje når målet mitt for 2012; å strikke 12 par sokker i løpet av året, og det hadde jo vært fint 🙂

 

 

{ Leave a Reply ? }

  1. gyldenkron

    Flotte sokker du har strikket. Jeg lider ikke av andre-sokken-syndromet, så jeg har aldri lært meg å strikke de samtidig. Kunne godt tenkt meg å lære det dog.

  2. trinemamma

    Flotte sokker, i fine farger 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *