Familietur til Svartskog

Etter en vellykket bursdagsfeiring lørdag, og at godfamilien med lillekusine var reis tilbake til Danmark, bestemte vi at en kjøretur til Svartskog var en god ide. Gutta sovnet i bilen og vi kjørte og kjørte, og plutselig var vi på gamle mossevei og oppover til Svartskog.

Et av tingen man kan besøke her ute er jo hjemmet til Roald Amundsen, Uranienborg. Nydelig hus med utsikt over fjorden. Litt vanskelig kjørevei ned (bør ikke ha stor bil og møte en annen stor bil…det går dårlig), men når man først har kommet ned, er omgivelsene ubetalige. Noen flotte kvister med knopper på ble med meg hjem. Håper virkelig ikke jeg får en sur telefon fra en eller annen som har observert en litt vel overivrig turist.

 

For små og store gutter er stranden nedenfor huset et perfekt sted for å kaste fiskesprett. Selvom solen skinte fra himmelen var det kaldt, og vi var glad mormors ullgenser var på under vinterjakkene og luene dratt godt nedover ørene.

 


På vei hjem måtte vi jo selvsagt stoppe på Tyrigrava, stedet som er en ordentlig etterlevning fra det glade 70-tall med følelse av route66. Selvom guttene ikke fikk is som de ville ha, men måtte ta til takke med selvvalgt middag, var det en hyggelig opplevelse. Satser på å stikke innom nesten gang vi er på de kanter.  Man må ikke la seg skremme av mc-looken, for inn i er hjertevarmen stor.

 

 

Og så var vi alle sammen slitne. Turen hjemmover gikk fort unna, og så ble det rester fra kaker og film. For en superduperflott helg med så mye hygge!

{ Leave a Reply ? }

  1. Janne

    Oppskriften på en vellykket tur. Ser ut som dere har hatt en flott tur sammen.

  2. Liv-Toril

    Koselig familierapport fra helga.

  3. gyldenkron

    Ser ut som dere hadde en flott utflukt. Våren er litt luren, det er kaldt selv om sola skinner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *