“Snømannen” av Jo Nesbø

untitled1.bmp

Da har jeg også endelig fått lest siste bok i  historien om Harry Hole og hans krimsaker som må løses, gjerne ved hjelp av prosedyrer som ikke er anbefalt fra Politihøgskolen. Merkelig nok, ender det jo, med at Harry Hole, Oslo Politiets fordrukne superhelt, løser saken.
Uten å røpe for mye av handlingen, til de som ennå ikke har lest “Snømannen” må jeg si at Nesbø har stadige spenningskurver som avløser hverandre, så man blir nesten litt forpustete i all actionen som rulles frem.  Hole gjør en god jobb,og Nesbø klarer å stadig skape ny spenning og drive historien fremover, slik at den til slutt biter seg selv i halen, som en sirkel. Romanen har et lett og ledig språk som engasjerer, og Nesbø skriver om sine hovedpersoner med en naturlighet som gjør at man tror man ser Harry Hole sitte der med en halvliter, hvis man kikker inn i Schrøders. En god roman, selvom jeg må innrømme at det siste lille avsnittet står for meg, som en liten gåte. Kanskje er jeg ikke skarp nok til i forstå billedbruken her, men hvorfor er den delen med?

 

{ Leave a Reply ? }

  1. Anne

    Fabelaktig bok! Genial forfatter!
    Men Stine… Du er jammen rus med komma’ene!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *