Julen nærmer seg

Jeg er ikke en tilhenger av å starte med juleforberedelser før vi runder 1 desember på kalenderen, med ett unntak: julegavestrikk. Innemellom oppgaver og studie, jobb og rettinger har jeg produsert noe som jeg har planer å gi bort i gaver, mulig selge på messe (må bare sjekke med copyright først).

 

Dette sjalet er rimlig enkelt å strikke, og jeg synes detaljene med å lage øyne med perler gjør det litt ekstra morsomt. Jeg hadde lyst til å lage noe som var litt spenstig i fargen, og valget falt da på austermann royal, et deilig og mykt garn med silke og ull i. Oppskriften er “Dancing batty”. Dettesjalet frister til gjentagelse. Mønsteret var lett å huske, men neste gang vil jeg kanskje bruke litt mindre pinner enn jeg har gjort her.

 

Så var det en gjenganger som jeg strikket, en “Odessa“- lue. Det gikk med litt over et halvt nøste med babysilkealpakka fra drops, og ca 110 perler i rosa. Når man ikke har en jente som modell, får man  bruke det man har, så lille E fikk prøve lua. Store M forklarte høyt og tydelig at “rosa hjerter ikke er guttelue”, så da vet jeg om noen andre som skal få gleden av den. Mønsteret er kjapt og enkelt, og jeg synes lua blir veldig søt med perler.
Så litt babystrikk. Denne lua er utrolig kjapp å få unna på pinne 5 og et nøste nepal. Mønsteret er “at first sight”, men den er litt upraktisk for babyer i kalde Norge, fordi bladmønsteret, et hullmønster er over ørene. Kanskje hadde denne egnet seg mer som en litt søt sommerlue? Morsom å strikke var den iallefall, selvom jeg skulle ønske at mønsteret hadde kommet tydligere frem.

{ Leave a Reply ? }

  1. gyldenkron

    For et flott sjal, og luer. Og det bildet under her, det var artig. Slikt ønsker jeg meg også

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *