Til kalde barnehalser

Høsten har kommet for fult og det merkes også på tøyet. Luften er blitt kaldere, kveldene kortere og tøyet varmere. Og med høsten kommer også behovet for ull, både i form av kjøpt tøy som bodyer og ullstrømpebukser, men også i form av strikk. Mine gutter bruker bare løse halser, ikke skjerf. Faktisk er det forbud med skjerf i barnehagen i Danmark. Og jeg strikker halser på halser og likevel synes jeg at hver vinter og høst er det for få. Disse to er iallefall etter mitt eget design, strikket i babysilkealpakka fra drops, dobbel tråd (blå) og silkealpakka enkeltråd (brun). Det blå garnet var opprinnelig en jakke med rundfelling fra nøstebarn jeg hadde strikket, men viste seg å bli heeelt feil i passformen til Lille E, så jeg rakk opp alt garnet, og laget andre ting av det.

 

En av de andre tingene jeg strikket av den forhenværende jakke er dette minisjalet til små tøysejenter. Det var rimlig kjapt å strikke, selvom kanten på sjalet var litt vanskelig å forstå. Takket være youtube fikk jeg til det også. Mønsteret kan du finne her. Det kan brukes som en slagst type smekke/hals, og hadde jeg hatt ei lita ei selv, hadde jeg sikkert strikket en til henne. Denne derimot, går rett i gavekurven til jul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *