Ferieminner: Vikingtreff og plantefarget garn

 

En av feriens dyrbare dager ble brukt på det årlige vikingmarkedet på Mosegård museum i Århus.  Etter å ha gått ned fra museumet gjennom den flotteste bøkeskog, kom i frem til en slette, ikke så langt fra Mosegård strand. Der var vi ikke alene; fullt opp av barn og voksne, noen som vikinger og andre som turister, noen med hest, andre med våpen, noen som bodde i vikingleier hele uken, mens andre bare kikket innom; med andre ord, mye å se og oppleve for liten og stor. Store M og Lille E synes nok at hesteoppvisningen med hestene og kampen med 400 mann utstyrt med spyd og skjold var det mest spennende, men mammaen derimot var strålende fornøyd over å finne en kar som plantefarget garn. Han hadde så flotte nyanser og sterke farger og mykt garn. Og selvsagt: et par, søte små nøser ble med meg hjem.

For de som ikke har opplevd dette, kan jeg virkelig anbefale en tur  hit. Her kan man få lov til å leve ut drømmen om å være mann med hår på brystet, barna kan få leke litt mer røff lek med tresverd og skjold, som for enkelte barnehager kan synes er litt vel i overkant, og kvinnene kan sitte ved bålet og strikke (hirr hirr 😉 )

 

 

 

{ Leave a Reply ? }

  1. reSirikulert

    Det hadde vært en opplevelse å være på vikingtreff en gang 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *