Farging av garn

Jeg ser det litt lenge mellom hvert blogginnlegg nå, og som alt annet har det sin naturlig forklaring: Vi har hus. Og med hus mener jeg at det er mye å gjøre, særlig når en bråbestemmer seg for at man skal ha et helt nytt kjøkken (inkludert oppussing fra topp til tå, og ny innredning), grunnet en liiiiten vannskade som førte til at vi må bytte hele gulvet i kjøkken og i stue (takk til forsikringsselskapet! 🙂 )I tillegg til dette skal vi bygge på et nytt soverom med kjellerrom, samt gjøre om på et rom som allerede er her. Puh, kjenner jeg blir helt matt av alle avgjørelsene som må tas, men heldigivs er Mannen i Heimen flink til å ringe entrepenører og orde opp, så jeg slipper billig fra det. Nå har jo mai kommet for fullt, og det vil si masse kveldsjobbing med bunker med rettinger som venter. I min iver i vinter meldte jeg meg også som sensor i norsk, noe som gjør at rødpenn og karaktersetting blir i mais tegn.

Innemellom får jeg jo tid til litt strikking. Etter å ha lest på nøstebloggen om farging av ull, fikk jeg lyst til å prøve jeg også. Resultatet ble veldig bra, fire blå, men litt skjoldete nøster som skal brukes til et sjal, og da synes jeg at det ofte kan være en fordel om fargen er litt ujevn. Hadde planer om å farge et linskjørt på denne måten også, men nå er jeg litt i tvil etter jeg så forskjellen på innfaringen. Kanskje får skjørtet en runde med farge i vaskemaskinen i stedet.

{ Leave a Reply ? }

  1. Tebasile

    Nydelig blåfarge på garnet.
    Veldig gøy å strikke av selvfarget garn.

  2. Elisabeth

    Kjempefint resultat av fargingen! Jeg vant 4 hesper skjoldet garn i Nøstebloggen for noen dager siden, og når det kommer skal jeg farge med resten av Kool Aiden jeg har liggende 🙂 Gleder meg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *